12 maart 2020 In de media

Overheid grijpt in: tot en met 31 maart geen Eredivisie-voetbal

Vanwege het coronavirus wordt in Nederland in de profcompetities minstens tot en met 31 maart niet meer gespeeld. Dat is het gevolg van een ingreep van de Nederlandse overheid, die heeft besloten dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers per direct worden afgelast.
Dinsdag ging er al een streep door de wedstrijden die in Brabant gespeeld zouden worden. De Eredivisie-duels PSV – FC Emmen, Willem II – SC Heerenveen en RKC Waalwijk – FC Groningen en de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden TOP Oss – FC Den Bosch en Jong PSV – Go Ahead Eagles werden afgelast. Nu worden ook de overige duels voor komend weekend verplaatst.

In andere landen wordt er zonder publiek gespeeld. Dat geldt onder meer voor de Portugese, Franse en Spaanse competities. De KNVB liet woensdag via manager competitiezaken Jan Bluyssen al aan VI weten dat het dit niet zag zitten. 'Ons uitgangspunt is dat we er alles aan te doen om de wedstrijden met publiek te spelen. Wedstrijden zonder publiek gaan we proberen te voorkomen. Zo'n maatregel zou pas het allerlaatste redmiddel zijn', zei Bluyssen.

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijden worden ingehaald.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: