20 november 2011 In de media

Overtuigende zege Feyenoord op Vitesse

Feyenoord heeft zondagmiddag een klinkende zege geboekt op Vitesse. De consorten van Ronald Koeman waren in de Gelredome met 0-4 te sterk voor de Arnhemmers.
John Guidetti eiste een hoofdrol op door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De Rotterdammers begonnen erg fel aan het duel met Vitesse en dat resulteerde al vrij snel in de voorsprong. Een goed lopende aanval kwam voor de voeten van Guidetti, die van ruim zestien meter het speeltuig achter Vitesse-doelman Piet Velthuizen wist te schieten.

De thuisploeg moest door de snelle achterstand al snel op zoek naar de gelijkmaker. Wilfried Bony kon FC Hollywood op gelijke hoogte schieten, maar de Ivoriaanse aanvaller faalde jammerlijk oog in oog met Feyenoord-doelwachter Erwin Mulder. Amper een minuut later kon Jerson Cabral aan de andere kant de Rotterdammers op een riante 0-2 voorsprong zetten, maar zijn harde inzet werd gekeerd door Velthuizen.

Na ruim een half uur spelen kwam de Stadionclub alsnog op een 0-2 voorsprong. Een vrije trap van Jordy Clasie viel zonder dat iemand hem aanraakte rechtstreeks binnen bij de tweede paal achter de doelman van de Arnhemmers.

Nog voor het einde van de eerste helft gooide Feyenoord het duel definitief in het slot. Een goede aanval via de linkerkant van het veld zorgde ervoor dat Otman Bakkal alleen voor doelman Velthuizen kwam te staan, maar de laatstgenoemde redde alert, maar was kansloos op de rebound van Guidetti waardoor de Feyenoorders met een riante 0-3 voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken.

In het tweede bedrijf moest Vitesse snel op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicky Hofs werd vervangen door Stanley Aborah om zo wat extra aanvallende impulsen te creëren. Na tien minuten konden de plannen van Vitesse-trainer John van den Brom de prullenbak in, want Sekou Cissé, die de voorkeur boven Diego Biseswar kreeg, rondde een goede voorzet van Guidetti af, waardoor de gasten uitliepen naar een 0-4 voorsprong.

In het laatste half uur van de wedstrijd verzuimden Bakkal, Biseswar en Cissé Feyenoord op een grotere voorsprong te zetten, waardoor de ploeg een klinkende 0-4 overwinning als eindstand op het bord lieten noteren.