22 augustus 2014 In de media

Papendal dit weekend gastheer WK voetbal voor kinderen met diabetes

Dit weekend wordt het officieuze WK voetbal voor kinderen met diabetes voor het eerst in Nederland georganiseerd op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Er wordt ook gebruikt gemaakt van de faciliteiten van Vitesse.
Van 22 t/m 24 augustus 2014 neemt de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) met het Nederlands Diabetes Elftal deel aan het officieuze WK voetbal voor kinderen met diabetes; de Medtronic Junior Cup Diabetes. De zevende editie van dit WK wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Na vele selectierondes hebben 11 voetbaltalenten met diabetes – in de leeftijd 10 t/m 14 jaar – zich geselecteerd om in augustus te spelen tegen leeftijdsgenoten uit België, Duitsland, Spanje, Italië, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hongarije, Oostenrijk, Slowakije en Polen. Op zondagochtend 24 augustus 2014 wordt tijdens de finales bepaald welk land zich de komende jaren wereldkampioen voetbal voor kinderen met diabetes mag noemen.

Naast alle voetbalwedstrijden kun je op de Medtronic Junior Cup Diabetes informatie vinden over diabetes, sport en insulinepomptherapie en worden er diverse side events georganiseerd met springkussens, voetbalactiviteiten en allerlei andere leuke en informatieve activiteiten voor volwassenen en kinderen. Via deze weg willen wij je graag uitnodigen voor de finaledag op zondagochtend 24 augustus 2014.

Kom samen met je kinderen, familie en vrienden naar Papendal om de kinderen met diabetes uit de deelnemende landen te supporten. Op zondagochtend kun je kijken naar de finales van het WK voetbal voor kinderen met diabetes van plek 12 t/m 1. Kortom een leuke dag uit met je gezin, partner of vrienden.

Kom op zondagochtend 24 augustus 2014 (van 9.00 – 13.00 uur) naar Sportcentrum Papendal voor een sportieve en informatieve dag. Om toegang tot het evenemententerrein te krijgen vragen we je om jouw reisgezelschap te registreren op www.juniorcup-diabetes.nl/aanmelden . Toegang is gratis.

Na registratie ontvang je twee weken voor aanvang van het evenement meer informatie over de Medtronic Junior Cup Diabetes, de route en de aanvangstijden.

Meer informatie over de Medtronic Junior Cup Diabetes vind je op www.juniorcup-diabetes.nl .
 

Permalink voor ingesloten afbeelding 
Vrijwilligersbriefing bij Vitesse voor de opbouw van de Medtronic Juniorcup
Bas van de Goor Foundation

Hoofdsponsor: