6 april 2023 In de media

Pascal van Wijk vertrekt; Peter Rovers neemt verantwoordelijkheden over

De wegen van algemeen directeur Pascal van Wijk en Vitesse scheiden definitief. Dat besluit is in goed overleg tussen de club en de 52-jarige bestuurder genomen. Zoals reeds gecommuniceerd zal Peter Rovers in de komende periode de statutaire verantwoordelijkheden op zich nemen.

Het vertrek van Pascal van Wijk volgt op een zeer intensieve periode, die zijn tol heeft geëist. De aftredend directeur heeft de Raad van Commissarissen en aandeelhouders van Vitesse onlangs geïnformeerd dat hij aandacht moest besteden aan zijn persoonlijke situatie, waarop hij met ziekteverlof ging. “Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar het belang van Vitesse staat voorop”, reageert Van Wijk. “Ik heb jarenlang mijn ziel en zaligheid in deze prachtige club gelegd. Mijn vier jaren als algemeen directeur zijn bewogen en uitdagend geweest. Met name de afgelopen maanden waren intensief. Voor de club kan een frisse blik op zaken in de huidige situatie bevorderlijk zijn.”

Van Wijk eindigt met de volgende woorden: “Ik wil graag afsluiten met een woord van dank aan alle collega’s, bestuursleden, aandeelhouders, vrijwilligers, supporters, sponsoren en andere stakeholders. Mijn hart zal voor altijd geel-zwart gekleurd zijn. Ik wens Vitesse het allerbeste.”

In totaal heeft Van Wijk zich meer dan negentien jaar ingezet voor Vitesse. In februari 2004 startte de geboren en getogen Arnhemmer bij de club, in de functie van manager Financiën en Bedrijfsvoering. Vanaf februari 2019 bekleedde hij de positie van algemeen directeur. In 2016 werd Van Wijk benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Ruim twee weken geleden heeft Peter Rovers de taken van Van Wijk overgenomen. “Namens Vitesse bedank ik Pascal voor de samenwerking en zijn jarenlange inzet en betrokkenheid. Wij wensen hem alle rust en gezondheid toe”, aldus Rovers. “Zoals gezegd pak ik de verantwoordelijkheid om samen met alle collega’s en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt de schouders eronder te zetten, zodat we met elkaar zo goed mogelijk uit deze uitdagende periode komen.”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: