6 december 2020 In de media

Pasveer: “Als je bovenin wil meespelen, dan moet je deze wedstrijden winnen”

Het had een mooie avond kunnen worden voor Vitesse. Bij winst hadden de Arnhemmers aan kop van de eredivisie gestaan, maar dat feest ging niet door. In Zwolle ging Vitesse met 2-1 onderuit. “Als je een topploeg wil zijn, moet je deze wedstrijden winnen”, stelde aanvoerder Remko Pasveer na afloop.

De doelman noemde de wedstrijd in Zwolle de slechtste van Vitesse dit seizoen. “Wij verdienden zeker niet om hier te winnen. We kregen geen grip en hadden niet de energie, dat was het grootste probleem. Daarnaast durfde PEC wel te voetballen en kregen wij geen grip op ze. We hebben het gewoon niet goed gedaan.”

‘Het maakt niet uit wie er speelt’

Waar de zere vinger precies op gelegd moest worden, wist de doelman niet. Het lag volgens hem in ieder geval niet aan de spelers die trainer Thomas Letsch had opgesteld deze week. Hij gaf Sondre Tronstad en Lois Openda bijvoorbeeld rust. Daarnaast ontbrak Dasa met corona, dus speelde Idrissa Touré. “Nee, dan ben je aan het zoeken. Zij hebben ook kwaliteiten, daardoor hebben we niet verloren. Het maakt niet uit wie er speelt.”

Maar door de nederlaag staat Vitesse dus niet op de eerste plaats in de eredivisie, terwijl dat wel had gekund na de nederlaag van Ajax. “Maar ja, als, als hebben we niks aan. Als je een topploeg wil zijn en bovenin wil meespelen, dan moet je deze wedstrijden winnen”, stelt de doelman.

‘Interessante week’

Hij hoopt dat Vitesse zondag tegen Heerenveen weer laat zien hoe sterk ze kunnen zijn. “Dit is namelijk een leermoment voor ons. Dit hebben we nog niet meegemaakt dit seizoen, hoe we speelden bijvoorbeeld. Hier gaan we mee aan het werk en hopelijk komen we sterker terug, het wordt een interessante week.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: