20 januari 2021 In de media

Pasveer gelooft in bekerstunt: ‘Waarom zou het niet kunnen?’

Remko Pasveer denkt dat Vitesse een reële kans maakt om de KNVB Beker te winnen. De formatie van trainer Thomas Letsch won dinsdag moeizaam van ADO Den Haag, maar bekert door naar de kwartfinales.

“De beker leeft altijd. Je wil een prijs winnen”, zegt Pasveer tegen De Telegraaf. “Waarom zou het niet kunnen met deze groep? Als je ziet hoe we er nu voorstaan..” Toch wil Pasveer niet op de zaken vooruit lopen. “Wij mikken op wedstrijd voor wedstrijd. Iedereen mag praten en dromen over dingen, maar voor ons telt de volgende wedstrijd en dat is die tegen FC Groningen.”

Ook trainer Letsch ziet kansen voor Vitesse in het bekertoernooi. “Bij Red Bull Salzburg heb ik twee keer meegemaakt dat we de beker pakten en ik heb ook de beelden gezien van de bekerwinst van Vitesse. Zoiets maakt enorm veel los”, stelt de trainer. “Ik bedoel het zeker niet arrogant, maar we zijn nog maar twee wedstrijden verwijderd van de finale en we gaan er alles doen om deze prijs te pakken. Waarbij ik ook wel weet dat het heel lastig gaat worden.”

Letsch zag ook dat Vitesse een aantal keer goed weg kwam tegen ADO. De Hagenaren waren in de slotfase een aantal keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. “Het was een beetje een komische wedstrijd. Dat heb je soms in het voetbal. Dat is een sport van fouten”, vindt de oefenmeester, die zijn spelers het mindere spel niet kwalijk neemt. “De spelers zijn geen machines. We hebben vier wedstrijden in korte tijd gehad en dat hebben we super gedaan. We hebben ze alle vier gewonnen. In de slotfase hebben we een paar verkeerde beslissingen genomen en werd het nog spannend. Dat gebeurt in een wedstrijd. Het belangrijkste voor mij is dat we een ronde verder zijn.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: