10 januari 2018 In de media

Pasveer jaagt op eerherstel bij Vitesse

Hoon en kritiek vallen hem dit seizoen ten deel. Remko Pasveer recht de rug in het doel van Vitesse. Het is tijd voor herstelwerkzaamheden in Arnhem.
Schuldbewust, maar strijdbaar. Zo spreekt hij Pasveer (34) op een prachtige grasmat in de Spaanse badplaats Oliva. Voor de keeper is er in 2018 vooral heel veel te winnen. De sympathie van de achterban bij Vitesse. De lof van de staf en de media. De transfer naar Arnhem heeft de Tukker nog weinig momenten van gelukzaligheid gebracht.

Onvrede
,,De eerste helft van het seizoen is voor mij en het hele team zeer wisselvallig”, stelt Pasveer op het trainingskamp van Vitesse. ,,We hebben echt wel mooie momenten beleefd. De goede wedstrijd tegen Ajax, bijvoorbeeld (2-1 zege in Amsterdam, red.). Maar we hebben ook veel mindere wedstrijden afgewerkt. Ik kijk met gemengde gevoelens op de eerste maanden bij Vitesse terug. Op sportief vlak kan ik allerminst tevreden zijn.”

Pasveer is in de zomer door Vitesse aangetrokken als vervanger van Eloy Room. ,,Ik had veel meer willen betekenen voor het team”, zegt Pasveer. ,,Dat is, voor mezelf, de missie in de tweede helft van het seizoen. Ik aas op revanche. Het moet gewoon veel beter.”

Social media
Pasveer is gepokt en gemazeld bij FC Twente, Go Ahead Eagles, Heracles en PSV. De Tukker weet dat er kritiek is. Hij negeert het grootste deel van al dat commentaar.

,,Ik heb geen social media en lees veel kritiek dus niet”, vertelt Pasveer. ,,Ik heb een account, waarop ik alleen communiceer met mijn vrienden. Dat bevalt me uitstekend. Op social media is enorm veel vuilspuiterij. Heel veel is anoniem. Het is makkelijk om mensen op die wijze af te maken. Dus dat lees ik uit principe niet.”

Hart veroveren
Pasveer houdt zich de spiegel voor. ,,Ik moet bij Vitesse nu laten zien wat ik waard ben. Ik zit al lang in het profvoetbal. Een keeper wordt bij een fout veel harder afgerekend dan een speler. Ik heb bij Go Ahead en Heracles gezeten. Daar waren ook moeilijke fases, maar werd ik een publiekslieveling. Voor dat verhaal nu de wereld in gaat, bij Vitesse is dat niet mijn doel. We moeten met Vitesse wél de harten van de fans veroveren. En daar is nu de tweede helft van de competitie voor. We hebben met zijn allen heel wat herstelwerk te verrichten.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: