2 oktober 2017 In de media

Pasveer, Linssen, Tighaoduini en Baker te gast in het supportershome

Ze vergaten de supporters niet – Lewis Baker en Adnane Tighaoduini waren zondagmiddag na afloop van de wedstrijd Vitesse – FC Utrecht te gast in het supportershome bij hun officiële afscheid van Vitesse.
Daarnaast waren ook Remko Pasveer en Brian Linssen -voor de eerste keer- te gast in het supportershome.

 
Lewis Baker werd zo de eerste Chelsea-huurling die na zijn vertrek bij Vitesse nog speciaal de supporters gedag kwam zeggen. "Ik heb hier gewoon een heel mooie tijd gehad. We hadden een prachtig team afgelopen jaren en hebben natuurlijk geschiedenis geschreven," aldus Baker. Volgens de Engelsman moeten de Nederlandse voetbalfans niet wanhopen: "Het is gewoon moeilijk om zonder ervaring de Europa League in te gaan, dat valt niet meer. Ik weet zeker dat Vitesse nog punten gaat pakken."
 
Voor Adnane Tighadouini was het een lastige zomer. De speler van Málaga kreeg te maken met een nieuwe directie, die hem direct duidelijk maakte dat er voor hem geen plek was. "Vervolgens ga je kijken wat je gaat doen," zegt Tighadouini. "FC Twente kwam toen. We hebben best een leuke groep en zullen echt nog wel punten gaan halen. Ik geloof wel dat we in het linkerrijtje kunnen komen." 
 
Remko Pasveer is als eerste doelman de nieuwe reserve-aanvoerder van Vitesse. De ervaren sluitpost baalde van het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. "Zij wilden graag de boel dicht houden. Wij wilden voetballen, maar het was lastig kansen creëren. Na de goal van Utrecht hebben wij wel de kansen gecreëerd, maar het was niet genoeg om te winnen." 
 
Brian Linssen verloste zichzelf na tien minuten van zijn masker. "Ja, ik had mijn neus gebroken bij een ongelukkig botsing. Toen brak ik 'm tegen Ajax nog eens. Dat masker zat totaal niet, maar ik moest 'm op van de dokter. Na tien minuten dacht ik wel 'weg ermee' dus toen heb ik dat ding afgedaan." Linssen koos als Nederlandse speler bewust voor Vitesse. Klopte zijn beeld van Vitesse van een paar jaar geleden met zijn beeld nu? "Nee," zo zegt Linssen, "Vitesse is een heel warme club. Ik zit goed in mijn vel voel me heel erg welkom en de mensen zijn allemaal zo behulpzaam."
 
Aan Remko Pasveer was het tot slot om ook deze middag weer een winnaar te verblijden met een Vitesse-uitshirt. De gratis lootjes zijn ook de volgende Vitesse-thuiswedstrijd tegen PSV weer te verkrijgen bij de Wall of Fame. 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: