4 februari 2018 In de media

Pasveer: “Als ik op de motor zit, kan ik even mijn kop leegmaken”

De keeper van Vitesse, Remko Pasveer, is vooral bekend van zijn plek onder de lat. Maar hij heeft nog een andere passie: motorrijden.
ELF Voetbal sprak na de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen met Pasveer over zijn hobby en over het Arnhemse publiek.

Ook al hield de Tukker zijn doel schoon tegen FC Groningen, het Arnhemse publiek was niet altijd even blij met de doelman. Zo was zijn uittrap niet altijd even goed en was er zelfs een kortstondig fluitconcert, omdat Pasveer de bal niet aan de geheel vrijstaande Mitchell van Bergen gaf. Zelf is de doelman niet van onder de indruk van het publiek. "Ik heb weinig met het publiek te maken. Mitchell gaf aan dat hij de bal niet wilde hebben, dus daarom speelde ik hem niet in. En zeker niet in een wedstrijd waarin voor hem misschien een beetje spanning zit."

MOTOR
Naast het voetbal, rijdt Pasveer ook graag op de motor. "Het geeft een bepaalde vrijheid. Als ik op de motor zit, dan kan ik even mijn kop leegmaken. Dat is heel relaxed." Maar een technicus is de keeper uit Enschede zeker niet. "Ik wil geen risico lopen, dus ik laat alles door anderen doen. Ik heb alles zelf bedacht, maar niet in elkaar gezet", zegt Pasveer.

"In mijn tijd bij Vitesse heb ik de motor nog niet gebruikt. Het weer is ook nog niet top geweest. Wie weet ga ik binnenkort op de motor naar Vitesse. Lekker rustig, via de binnendoor wegen naar Arnhem." Niet alleen Pasveer heeft een motor, ook oud-doelman Sander Boschker heeft er een. Samen hebben ze een afspraak staan om een keer te toeren. "Die afspraak staat nog steeds. We hebben beide drukke programma’s, dus het komt er eigenlijk niet van", aldus de keeper van Vitesse.

Ook in zijn tijd bij PSV, ging Pasveer weleens met de motor op pad. "In het begin hadden een aantal jongens een MP3, een motor met drie wielen. Dan ging ik met Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Joshua Brenet toeren. Een rondje rijden in de buurt van Eindhoven, naar bijvoorbeeld Tilburg."

Op de vraag of Pasveer zijn kinderen graag op de motor ziet, reageert hij afwijzend. "Laat ze maar lekker in het autootje rijden. Dat is toch een stuk veiliger."
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: