3 april 2019 In de media

Pasveer: ’Mooi om iets te betekenen in kampioensstrijd’

Remko Pasveer kijkt reikhalzend uit naar het keepersduel met zijn oud-PSV-collega Jeroen Zoet komende zondag
De doelman moest bij Vitesse een jaar lang genoegen nemen met een rol op het tweede plan, maar stond bij de thuiswedstrijd tegen AZ zomaar ineens weer onder de lat. „Dit had ik niet aan zien komen, maar ik ben er natuurlijk erg blij mee”, vertelde Pasveer na het 2-2 gelijkspel.[Remko Pasveer staat weer onder de lat bij Vitesse]Remko Pasveer staat weer onder de lat bij Vitesse

Vitesse-trainer Leonid Slutsky, die direct aangaf dat Pasveer ook zondag tegen PSV keept, prees zijn doelman om zijn cruciale redding bij de stand van 1-2, toen hij na een kopbal op de lat van Guus Til met een prima reflex de rebound van Albert Gudmundsson stopte. „Hij heeft het heel goed gedaan, nadat hij een jaar aan de kant had gestaan”, aldus Slutsky.[Leonid Slutsky]Leonid Slutsky

Tombola
Waar trainers in de regel terughoudend zijn met wisselingen onder de lat, besloot de Vitesse-trainer toch in te grijpen, ook al heeft Eduardo recent helemaal geen grote fouten gemaakt. Daarvoor had Slutsky een wonderlijke argumentatie.

„Het heeft niks met de personen van de keepers te maken. Maar we krijgen te veel goals tegen. Dat waren dan wel geen keepersfouten, maar toch wilde ik wat veranderen. Alle vier de centrumverdedigers heb ik al meerdere keren gewisseld. Nu wilde ik ook een keer wisselen op de keeperspositie. In het ijshockey is het heel gewoon om een doelman te wisselen als er een aantal tegengoals is gevallen. Alleen al om de situatie te veranderen en het geluk naar je toe te trekken. Het is een serieus risico, maar toch voelde ik dat ik het moest doen. Ik heb er geen logische verklaring voor. Ik heb het besloten op gevoel.”

Bekijk ook: AZ geeft voorsprong uit handen Het is Slutsky een doorn in het oog, dat Vitesse er vrijwel nooit in slaagt om de nul te houden. Wat dat betreft schoot hij niks op met de keeperswissel, want al in de 7e minuut kwam AZ op voorsprong via Ron Vlaar, die net als afgelopen zaterdag met het hoofd scoorde. Het betekende dat Vitesse voor de 31e keer in 36 officiële duels dit seizoen niet de nul wist te houden. Nadat Teun Koopmeiners met een fraaie vrije trap via binnenkant paal vlak voor rust de 0-2 had gemaakt, ging een flets en slordig spelend Vitesse onder een snerpend fluitconcert naar binnen.[Ron Vlaar kopt namens AZ raak tegen Vitesse. Remko Pasveer heeft geen passend antwoord.]Ron Vlaar kopt namens AZ raak tegen Vitesse. Remko Pasveer heeft geen passend antwoord.

„Ik heb mijn collega-trainer woest naar binnen zien gaan, dus we wisten dat er een ander Vitesse in de tweede helft naar buiten zou komen”, aldus AZ-trainer John van den Brom, die ontevreden was over het spel aan de bal van zijn ploeg. Na de snelle aansluitingstreffer van Matus Bero was het Thomas Buitink, de hattrickheld van afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag, die voor de verdiende gelijkmaker zou tekenen.

Kippenvel
Het Vitesse-publiek heeft de 18-jarige spits met zijn enorme werklust en scoringsdrift in de harten gesloten en scandeerde minutenlang zijn naam. „Een kippenvelmoment. Daar droom je van als jonge speler. Ik denk dat de mensen het leuk vinden, dat er weer een speler uit de eigen jeugd is gekomen.”

Buitink kan inmiddels bogen op een bijzondere statistiek. De jeugdige spits maakte dit seizoen al vijf competitiegoals, terwijl hij ook maar vijf keer op doel schoot. „Veel kansen krijg ik niet en ik moet er heel veel voor doen om te scoren. Dat ik dan weer zo’n belangrijke goal mag maken, is schitterend”, aldus de efficiënte tiener, die alweer een nieuw hoogtepunt ziet opdoemen. „Als ik erin sta, ben ik klaar om te spelen tegen PSV. Basisspeler zijn in een wedstrijd tegen een topclub zou weer een heel mooie nieuwe ervaring zijn.”Playing on

Pasveer heeft grote plannen voor de confrontatie met zijn oud-werkgever, die vorig jaar nog zo tegenvallend verliep doordat hij zich verblind door de zon verkeek op een schot van Jürgen Locadia. „Ik kijk er naar uit om tegen PSV te keepen. Het is mooi om nog iets te betekenen in de kampioensstrijd. Ik wil deze wedstrijd heel graag winnen, al hoop ik wel dat PSV kampioen wordt. Maar we spelen natuurlijk ook nog tegen Ajax, dus we hebben het allebei in de hand.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: