1 april 2017 In de media

Pathé Arnhem zendt documentaires uit

In samenwerking met Vitesse en Fox Sports vertoont Pathé eenmalig 2 documentaires die FOX Sports in het seizoen 2016/2017 heeft gemaakt voor Vitesse.
Hotseknotsbegonia
Bert Jacobs, van 1987 tot 199 trainer van Vitesse, stond bekend om zijn goede gevoel voor humor. Zo haalde hij regelmatig grappen uit en verrijkte hij de Nederlandse taal met het woord 'hotseknotsbegoniavoetbal'. Toen Jacobs bij Vitesse begon, was de club een middenmoter in de Eerste Divisie. In zijn eerste seizoen leidde hij de Arnhemmers naar de nacompetitie en in 1989 was promotie een feit toen Vitesse kampioen werd. In het eerste seizoen in de Eredivisie slaagde Jacobs erin Vitesse Europees voetbal te bezorgen. Jacobs is nog altijd de trainer met de meeste Eredivisie-duels achter zijn naam: 741. Hij stond in zijn loopbaan onder meer bij FC Utrecht, Roda JC, Willem II, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard aan het roer. Jacobs overleed in 1999 op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

Milot Rashica: Een Kosovaar
Op 5 september 2016 was het zover: Vitesse-speler Milot Rashica maakte zijn debuut voor zijn geboorteland Kosovo. Rashica maakte afgelopen zomer de overstap van het Albanese elftal naar het onlangs erkende nationale team van Kosovo. Rashica: "Ik ben geboren, getogen en opgeleid tot profvoetballer in Kosovo. Ik vond het logisch om terug te komen en mijn land te helpen." In de FOX Sports DOC 'Milot Rashica, een Kosovaar!' komen onder zijn ouders, oud-trainers en teamgenoten van aan het woord. Teamgenoot Fanol Perdedaj over Rashica: "Milot heeft zoveel talent. We zijn een goed team, één familie. We zijn trots dat we voor Kosovo mogen spelen."

De entreeprijs van een ticket is € 5,-. Kijk voor meer informatie en bestellen op www.pathe.nl/arnhem
 

Pathé / Foto’s SV

Hoofdsponsor: