20 november 2013 In de media

Patrick van Aanholt: ‘Ik leef nog in een roes’

Wat een dagen voor Patrick van Aanholt. Op zondag werd hij vader én geselecteerd voor het Nederlands elftal.
Als slagroom op de taart mocht hij dinsdag ook nog zijn officiële debuut maken voor het grote Oranje. 'Je mag wel zeggen dat ik in roes leef', aldus onze trotse nummer 38.

Wat is je algemene indruk van de afgelopen dagen?
"Als één grote rollercoaster. Ik leef nog altijd in een roes. De selectie voor het Nederlands elftal kwam als een enorme verrassing. Ik moest mij zondag melden, maar al snel kon ik weer naar huis. Ik werd ook nog eens vader, geweldig man! Ik mocht van de KNVB naar mijn vrouw en kind, daarna vertrok ik weer richting Oranje."

Bij Oranje kwam je -deels- in een gespreid bedje terecht.
"Haha, dat klopt. Jongens als Leroy Fer, Joël Veltman, Memphis Depay, Luciano Narsingh en Daley Blind ken ik van Jong Oranje. En Davy natuurlijk. Mooi om samen met nog een speler van Vitesse onderdeel te mogen zijn van het Nederlands elftal."

Met wat voor gevoel zat je op de bank dinsdag?
"Vooral om te genieten. Het was een aparte wedstrijd met het uitvallen van De Jong en Van der Vaart. Daar kwam de rode kaart voor Lens ook nog bij. Dan heb je niet het idee dat er speelminuten voor je in zitten."

En toen?
"Het was al extra tijd en ik had een tijdje warmgelopen. Ik bleef dat rustig doen en toen werd ik ineens geroepen door de bondscoach. Hij wenste me succes. Het was kort, maar een moment om nooit meer te vergeten. In de kleedkamer kregen Joël Veltman en ik het 'haasje' (een aandenken van de KNVB dat elke debutant ontvangt, wanneer hij zijn eerste interland heeft gespeeld, red.). We moesten daarna een speech geven tegenover de groep. Ik heb iedereen bedankt en gezegd dat het de twee mooiste dagen van mijn leven waren."

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: