14 december 2019 In de media

Patrick Vroegh: ‘Ik krijg alle steun vanuit de club’

Vitesse-talent Patrick Vroegh krijgt door de schorsingen van Matus Bero en Riechedly Bazoer de kans om te laten zien wat hij in huis heeft. De twintig jarige middenvelder staat voor het eerst in de basis in de Eredivisie.
"Voor mij is dit geweldig", vertelt Vroegh aan regiokrant De Gelderlander. "We hebben de hele week in een vaste formatie getraind. Met mij links op het middenveld. Het vertrouwen van de trainer is heel erg mooi."

"Ik ben realistisch", vervolt Vroegh. "Bero en Bazoer zijn voor één wedstrijd geschorst. Daardoor krijg ik een kans. Straks veranderen de krachtsverhoudingen in de selectie weer. Ik hoop nu vooral door te schuiven in de hiërarchie. Dat ik gewoon een plek dichter bij de basis kom. Ik moet steeds weer stappen vooruit maken. Dát heb ik zelf in handen. Nu, in de wedstrijd tegen Twente."

Vroegh viel al drie minuten als invaller in tegen VVV-Venlo, maar komt nu vanaf de wedstrijdstart binnen de lijnen en ruikt zijn kans. "Ik moet mijn eigen carrière vormgeven. Meer niet. Ik laat me geen druk aanpraten of opleggen. Ik volg mijn eigen pad. Ik krijg wel alle steun vanuit de club. De trainer heeft me deze week apart genomen. Ik moet genieten, heeft hij gezegd. Maar ik heb uiteraard ook gewoon vaste opdrachten meegekregen. Op tactisch gebied. Over ons voetbal. Een basisplaats tegen Twente is hartstikke mooi, maar we willen ook resultaat."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: