24 januari 2014 In de media

Paus verlaat Vitesse, Lammers nieuwe trainer Jong Vitesse

André Paus vertrekt per direct bij Vitesse. Hij wordt hoofdtrainer bij Valletta FC op Malta. John Lammers is de nieuwe trainer van Jong Vitesse.
Paus: ”Ik ben pas kort bij Vitesse en had het fantastisch naar mijn zin. Samen met de technische staf hebben we bijzonder prettig samengewerkt. Maar als trainer wil je ook het hoogste haalbare en wanneer de kans zich dan voordoet om hoofdtrainer te worden, dan neem je dat serieus. Omdat het ook nog eens een club is in het buitenland, werd het een extra interessante optie. Ik heb lang getwijfeld welke stap het beste zou zijn. Ik kijk tevreden terug op mijn periode bij Vitesse. We hebben een talentvolle groep bij het beloftenteam. Zeker de laatste maanden is het team goed gaan draaien. Vanuit Malta blijf ik Vitesse absoluut volgen.” 

Waar Paus Arnhem verlaat, treedt John Lammers in dienst als trainer van Jong Vitesse. De geboren Brabander heeft getekend tot het einde van het seizoen. 

John Lammers begon zijn profcarrière bij Willem II. Lammers kwam ook uit voor RKC Waalwijk, VVV Venlo, het Franse SC Toulon en NAC Breda. Bij die laatste club beleefde hij zijn meest succesvolle periode. In vijf seizoenen in Breda maakte hij 92 competitiedoelpunten. In het seizoen 1990|1991 raakte Lammers, toen spelend voor RBC Roosendaal, zwaar geblesseerd. Hij kwam nog wel terug op het veld. In Nieuw-Zeeland sloot hij zijn spelersloopbaan af bij Auckland Kingz. 

In de zomer van 2000 trad Lammers in dienst van de VVCS. Een jaar later ging Lammers als assistent-trainer aan de slag  bij AGOVV, een rol die hij ook vervulde bij De Graafschap. Lammers was kort actief als hoofdtrainer bij Achilles Veen. Hierna was hij jeugdtrainer bij Willem II. Lammers behaalde vervolgens zijn diploma Coach Betaald Voetbal, maar werd niet direct hoofdtrainer. Twee jaar lang trainde hij de aanvallers in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2009 werd hij assistent-trainer bij Excelsior, waar Alex Pastoor op dat moment de scepter zwaaide. Toen laatstgenoemde bij de Rotterdammers vertrok, nam Lammers het stokje over. Later was hij nog hoofdtrainer bij FC Eindhoven.  

Lammers: “Vitesse is een topclub met dito accommodatie. Ik ga met talentvolle spelers aan de slag. Mijn taak is om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Peter Bosz kende ik al van onze periodes bij AGOVV en De Graafschap. Ook Hendrie Krüzen, met wie ik heb samengespeeld bij VVV, is geen vreemde voor me. Vitesse heeft een hechte staf. Daar moet je meteen inpassen. Dat wij weten wat we aan elkaar hebben, maakt de keuze aan twee kanten gemakkelijker. Wanneer ik mijn draai heb gevonden bij de beloften, ga ik ook met de aanvallers bij het eerste aan de slag voor specifieke spitsentraining.”

Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: