1 februari 2024 In de media

Paxten Aaronson (20) komt over van Eintracht Frankfurt

Na Adrian Mazilu en Mexx Meerdink, is de derde aanwinst van deze winterse transfer window een feit voor Vitesse. Paxten Aaronson komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt en blijft voor de rest van het seizoen in Arnhem.

Aaronson speelt als aanvallende middenvelder en geldt als groot talent van de Bundesliga-club, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. Na de jeugd en het eerste elftal van Philadelphia Union, maakte de speler de overstap naar Duitsland.

De Amerikaan is een welkome versterking voor de selectie van Edward Sturing. Aaronson: “Ik hoop de nodige minuten te gaan maken om zo belangrijk te kunnen zijn voor het team. De club, de stad, de mensen: het voelt goed om hier te zijn! We gaan samen knokken voor Vitesse.”

In iets meer dan een jaar tijd speelde Paxten Aaronson al 22 wedstrijden voor Eintracht Frankfurt. In de MLS kwam hij op jonge leeftijd al 37 keer tot spelen. De middenvelder maakte ook zijn debuut in het nationale elftal van Amerika.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Paxten is een veelzijdige speler die van grote waarde kan zijn voor Vitesse. Naast de clubs waarvoor hij heeft gespeeld, heeft hij dus ook ervaring opgedaan als (jeugd)international van de Verenigde Staten. Het is fijn dat Eintracht Frankfurt hem de kans geeft om zich in Arnhem te ontwikkelen en we wensen hem natuurlijk veel succes.”

Donderdagavond werd het contract ondertekend op Papendal, waar Aaronson direct werd rondgeleid.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: