1 januari 2022 In de media

PEC Zwolle huurt Oussama Darfalou

PEC Zwolle gaat zich versterken met Oussama Darfalou, die gehuurd gaat worden van Vitesse. Het is de bedoeling dat de aanvallende versterking direct op de eerste training van de hekkensluiter in het nieuwe jaar kunnen aansluiten.

Darfalou is in de loop van de eerste seizoenshelft weinig aan bod gekomen bij Vitesse en hoopt in de tweede seizoenshelft bij PEC meer aan spelen toe te komen. De 28-jarige spits staat sinds medio 2018 onder contract bij Vitesse en heeft in 93 wedstrijden voor de Arnhemmers 19 goals gemaakt. In 2020 is hij al eens verhuurd aan VVV-Venlo. Dit seizoen heeft Darfalou maar éénmaal gescoord.

PEC Zwolle is dringend op zoek naar scorend vermogen. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft in de eerste achttien wedstrijden van het seizoen slechts negenmaal gescoord. Topscorer is Mees de Wit, die meestal als linksachter speelt, met drie doelpunten. Van de aanvallers van PEC Zwolle heeft in de eerste seizoenshelft alleen Daishawn Redan (twee goals) het doel gevonden in de Eredivisie.

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder kent Darfalou nog van zijn periode bij Vitesse, waar hij aan het seizoen is begonnen als assistent van trainer Thomas Letsch.

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: