22 augustus 2014 In de media

PEC Zwolle jaagt op eerste punten tegen Vitesse

De wedstrijd volgen elkaar in sneltreinvaart op voor PEC Zwolle, dat drie dagen na het Europese debuut zondag (12.30 uur) alweer tegen Vitesse speelt.
"We kunnen alleen maar winst boeken", vindt trainer Ron Jans. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat ploegen die in Europees verband spelen tussendoor punten laten liggen in de nationale competitie. "Voor ons wordt het fysiek maar vooral mentaal een behoorlijke test tegen Vitesse", oordeelt Jans.

PEC Zwolle verloor sinds de terugkeer in de eredivisie vier keer van de Arnhemse formatie en dus ligt er een forse uitdaging. "Vitesse heeft een ronduit ongelukkige start gehad. Tegen Ajax verloren ze een beetje van zichzelf en van doelman Kenneth Vermeer, tegen Cambuur gaven ze een voorsprong uit handen. Maar het blijft een aanvallend ingestelde ploeg en Peter Bosz kennende zullen ze er vol op vliegen in de beginfase."

Jans heeft vrijdag nauwelijks sociaal werk hoeven verrichten bij zijn selectie. De knop is na het teleurstellende resultaat tegen Sparta Praag (1-1) snel omgezet. Juist omdat het spel zo veelbelovend was.

De trainer moet wel afwachten of Ryan Thomas en Jesper Drost bijtijds hersteld zijn van de lichte kwetsuren. Vooral bij Thomas is het een beetje pappen en nathouden met kleine pijntjes aan de heup en de enkel, het talent speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd uit. "Eigenlijk moet je hem een wedstrijd rust gunnen, maar wanneer? Gelukkig geeft Ryan zelf aan wanneer het hem te veel wordt. Wat dat betreft is het een echte teamspeler."

Jans wil nog niet zeggen wie de plaats van de geschorste Bart van Hintum inneemt. "Daar moeten we een noodverband aanleggen, want een uitgesproken vervanger is er op het moment niet." De trainer moet ook een keuze maken uit het centrale drietal Trent Sainsbury, Maikel van der Werff en Joost Broerse. "Maar dat zie ik alleen maar als luxe. Vorige week waren twee van de drie jongens nog geblesseerd."

Vermoedelijke opstelling: Boer; Lam, Sainsbury, Broerse, Van Polen; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Necid.
 


Vorig seizoen schreeuwde Van Aanholt van geluk na zijn goal in Zwolle
Stentor / Foto’s SV

Hoofdsponsor: