8 september 2021 In de media

PEC Zwolle neemt maatregelen na bier gooien tegen Vitesse

PEC Zwolle heeft maatregelen getroffen om het gooien van bier richting het speelveld te beperken. In de meest recente thuiswedstrijd vlogen de plastic bekers de Vitesse-spelers om de oren, waardoor de club nu heeft besloten in te grijpen. In het MAC3Park kan het publiek alleen nog maar harde plastic bekers krijgen met twee euro statiegeld erop.

Het gooiende publiek is overigens niet de enige reden om de maatregelen te treffen, want er zit ook een belangrijke milieureden achter. Voetbalclubs zijn namelijk verplicht om de grote bergen wegwerpplastic na een wedstrijd terug te dringen. Om zich aan de reglementen van de overheid te houden, helpen de nieuwe drinkbekers eveneens.

PEC Zwolle heeft het systeem afgekeken van Bayern München. In de Bundesliga zijn er namelijk verschillende clubs die met de statiegeldbekers werken. Door mooie prints op de bekers te maken, kiezen veel supporters er ook voor om de beker mee naar huis te nemen en de borg niet terug te vragen. Op die manier kan het marketingtechnisch eveneens een interessante optie zijn.

In de wedstrijd tegen Vitesse moest vooral Eliazer Dasa het ontgelden. Na afloop reageerde aanvoerder Bram van Polen getergd op het incident. “Die gozer ging de hele tijd van links naar rechts met de bal, vind je het gek dat ze dan een keer bier gaan gooien. Als ik supporter was, zou ik dat ook gaan doen. Ik wil het niet aanmoedigen, maar ik snap de frustratie wel.” PEC hoopt dat dat nu echter verleden tijd is.

Bron: FcUpdate - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: