11 mei 2011 In de media

Pechvogel De Wit zet bij Vitesse laatste stap

Na een seizoen in de vergetelheid hoopt Yannick de Wit weer een club te vinden in het betaalde voetbal. De oud-speler van FC Volendam traint na een zware blessure momenteel bij Vitesse.
Vorige zomer overkwam De Wit (24) de nachtmerrie van een transfervrije voetballer. In een wedstrijd van het VVCS-elftal raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie. "Toen het gebeurde had ik er eigenlijk helemaal geen slecht gevoel over, Ik probeerde zelfs de training te hervatten", aldus De Wit.

De Wit liet zich onderzoeken en kreeg van de medici geen slecht nieuws: "Ze dachten dat mijn kruisbanden nog heel waren en dat alleen mijn meniscus gescheurd zou zijn. Dus met die gedachte keerde ik terug naar huis, met de verwachting dat ik over zes weken weer zou kunnen voetballen."

De prognose die De Wit kreeg bleek het echte probleem flink te onderschatten. "Drie dagen later kreeg ik een mri-scan en daaruit bleek dat ik mijn voorste kruisband had afgescheurd en dat er ook een scheurtje zat in mijn meniscus. Dat viel me heel zwaar." Het betekende einde seizoen voor De Wit, die medio 2010 juist had gehoopt een nieuwe start te maken na vijf seizoenen bij Volendam.

"Ik was met een paar ploegen uit de Jupiler League in gesprek en met een club uit Duitsland", blikt De Wit terug. Het werd dus geen nieuwe uitdaging, maar een seizoen lang herstellen en op krachten komen. Vitesse bood hem kortgeleden de kans om in Arnhem de laatste stap in zijn revalidatie te zetten. "Ik waardeerde dat natuurlijk enorm en zodoende ben ik daar gaan trainen"

Voor de start van de voorbereiding op volgend seizoen hoopt De Wit een nieuwe club te vinden: "Ik heb ongeveer honderd wedstrijden op me naam waarvan twintig in de Eredivisie. Ik besef dat ik er een jaar uit ben geweest maar mentaal ben ik daar een stuk sterker van geworden."

VoetbalPrimeur

Hoofdsponsor: