5 augustus 2014 In de media

Pedersen gekoppeld aan Deense club

Marcus Pedersen heeft een duidelijke indicatie van de Vitesse-leiding gekregen dat hij niet hoeft te rekenen op een basisplaats.
De 24-jarige spits werd vorig seizoen uitgeleend aan Championship club Barnsley. Na de leenperiode, keerde hij terug naar Nederland. Na het trainingskamp kreeg hij het bericht dat hij niet op een basisplaats bij Vitesse hoeft te rekenen.

"Het wachten is of er tijdens deze transferperiode nog iets gaat gebeuren. Meestal komt het pas op het einde van het venster op gang. Alles wat ik weet is dat mijn manager achter de schermen er aan werkt", zei Marcus Pedersen aan Dagblatet. De transferwindow sluit in de nacht van twee september.

Pedersen heeft eerder aangegeven dat hij niet terug wil naar de Noorse Premier League. Nu klinkt een ander geluid.
"Ik sta open voor alles."

Ook een terugkeer naar de Noorse Premier League?
"Ik moet kiezen uit wat op mijn pad komt. Het kan goed betekent dat ik een stap terug moet zetten om mijn carrière weer een nieuwe impuls te geven", zei Pedersen.

Afgelopen weekend speelde Vitesse een oefenwedstrijd tegen Bolton in Engeland. Pedersen zat op de bank tijdens de wedstrijd.

Drie leenperiodes
In de zomer van 2010 werd hij verkocht aan Vitesse. Vervolgens is Pedersen drie keer uitgeleend (Vålerenga IF, OB en Barnsley). Het contract met Vitesse werd met twee jaar verlengd voordat hij op huurbasis naar Barnsley ging.

De Deense voetbalwebsite Bold schreef gisteren dat het Deense Esbjerg en Marcus Pedersen niet ver uit elkaar liggen met betrekking tot onderhandelingen. 

Dit wordt ontkent door de agent van Pedersen, Jack Karadas. "Er is niets rond. Ik kan niets anders over zeggen dan dat het een proces is om Pedersen ergens te plaatsen", verteld Karadas aan Dagbladet.

Pedersen maakte zijn debuut in de Noorse Premier League voor HamKam tegen Rosenborg in 2008. Het daaropvolgende jaar, scoorde hij tien doelpunten voor Strømsgodset in de Noorse Premier League.

(Red.: tekst is een vertaling van het artikel in Dagblatet)
 

Dagblatet / Foto’s SV

Hoofdsponsor: