26 juli 2014 In de media

Pedersen wil Vitesse verlaten

Marcus Pedersen (24) heeft het gevoel dat hij niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij Vitesse. Hij wil voorkomen dat hij opnieuw wordt uitgeleend en hoopt verkocht te worden aan een andere club om in beeld te blijven voor de Noorse nationale ploeg.
De Hamar-jongen keerde in de zomer terug naar Nederland na een seizoen op huurbasis bij Barnsley te hebben gespeeld, maar kreeg al snel het gevoel dat de coach Peter Bosz het niet in hem ziet zitten.
 
Die indruk bestond al langer bij de Noor, maar zijn kansen lijken kleiner toen Vitesse afgelopen donderdag de voormalige Kalmar-aanvaller Abiola Dauda contracteerde. De Nigeriaan met een Zweedse paspoort tekende een driejarig contract.
 
"De kans dat ik Vitesse verlaat is nu groter dan twee of drie dagen geleden. Nu verwacht ik dat het deze transferperiode nog tot een transfer naar een andere club komt." vertelde Marcus Pedersen aan VG-sporten.
 
Pedersen maakt onderdeel van de Vitesse-selectie die de afgelopen drie weken in voorbereiding op het seizoen 2014-15 is. Hij speelde in twee oefenwedstrijden een helft en had maar één doel voor ogen: om zich in de basis elf te spelen. De Hamar-jongen heeft meer dan één training per dag gevolgd en is in goede vorm. "Ik voel echter geen vertrouwen", aldus Pedersen.
 
"Al na een week kreeg ik de indruk dat ik niet veel speeltijd krijg. Ik weet niet of de coach iets tegen mij heeft of waardoor het komt, maar ik heb mezelf heb geconcentreerd op mijn spel en ontwikkeling. Ik ben nu fit, weet ik wat ik wil en als ik in goede vorm ben maakt het niet uit wat er speelt.
 
Na de transfer van Strømsgodset in de zomer van 2010 naar Vitesse heeft Pedersen weinig speeltijd in Nederland gemaakt. Na te zijn verhuurd naar Vålerenga IF en Odense heeft Pedersen zijn contact met Vitesse in 2011 verlengd tot de zomer van 2015. Hij werd daarna opnieuw verhuurd. Dit keer aan de (toen) Championship-club Barnsley.
 
Nu is de 24-jarige aanvaller rijper en stabieler en sluit hij een nieuwe periode van de leningen uit. "Het zal niet gebeuren. Dat is 100 procent zeker," volgens Pedersen.
 
Betekent dat dat je hoopt te worden verkocht deze transferpriode?
"Ja, dat zou je zo kunnen zeggen. Ik ben niet geïnteresseerd in telkens vijf minuten voor het einde van de wedstrijd in te vallen voor Vitesse."
"I can't do it anymore."
 
Gezien de huidige situatie is verlengen van het huidige contract bij Vitesse Arnhem geen optie. Het Nederlandse Willem II zou belangstelling voor de Noor hebben.
 
Een aantal clubs uit Scandinavië, met name Denemarken, en een aantal clubs uit exotische landen zoals Israël, hebben inmiddels belangstelling getoond. Pedersen sluit een terugkeer naar een Engelse League ook niet uit. Het heeft zijn de voorkeur om in een grotere competitie te spelen.
 
"Het allerbelangrijkste voor mij is om nu een heel en goed seizoen mee te maken waarin ik veel speel en geen kleine, stomme blessures oploop. Vorig jaar kwam ik twee keer terug uit een trip met de nationale collectie met een blessure. Nu hoop ik dat ik aan veel spelen toe kom, zodat ik in beeld blijf voor de nationale team," zegt Pedersen.

(Red. Vertaling van het artikel 'Pedersen ber om å bli solgt fra Vitesse'.)
 


Het artikel in VGsporten
VGsporten / Foto SV

Hoofdsponsor: