18 oktober 2010 In de media

Pedersen blij met eerste wedstrijd in 4 maanden

Na vier maanden mocht Marcus Pedersen weer eens aan de start verschijnen van een officiële wedstrijd. Het werd ook wel eens tijd vond de aanvaller zelf.


Na 62 minuten werd de man van de 1-0 gewisseld.

"Ik voel me goed", aldus Pedersen na afloop. "Ik ben nog niet honderd procent, maar dat duurt niet lang meer."

Pedersen onderscheidde zich maandagavond niet alleen door zijn snelle en koelbloedige treffer. De aanvaller oogde fris, speelde agressief en was een continue plaag voor de verdedigers van FC Twente. "Een speler die de verdedigers op de huid blijft zitten en niet alleen in balbezit lastig is", zei ook Theo Bos na afloop.

Pedersen zelf was vooral blij weer te hebben gespeeld. "Het was een ok start", sprak de glimlachende aanvaller. "Het was mijn eerste wedstrijd na vier maanden. Ik ben natuurlijk blij te hebben gescoord, maar dat is mijn werk. Ballen in the box moeten er altijd in. De samenwerking met Lasse (Nilsson, red.) verliep goed. Hij is een snelle en technische speler en bij de 1-0 begrepen we elkaar perfect. We spreken dezelfde taal en dat maakt het soms gemakkelijker."

Hoe fit is de speler nu na een week met de groep te hebben getraind en ruim een uur te hebben gespeeld in de Beloften? Pedersen: "Ik zit nog niet op honderd procent, maar voel me goed. Of ik zondag al kan spelen? Ik hoop het natuurlijk, maar dat is niet aan mij. Ik heb nog een aantal dagen om fysiek nog sterker te worden en dan zullen we aanstaande zondag tegen FC Utrecht wel zien."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: