26 oktober 2011 In de media

Pedersen en Bony schieten Vitesse naar vierde ronde

Vitesse is er, net als vorig seizoen, in geslaagd ronde vier te bereiken in het KNVB-bekertoernooi. In een wedstrijd waarin de gele kaarten van scheidsrechter Danny Makkelie (acht stuks) opvielen en de helft van de spelers hun schoenen wisselden, wist ADO Den Haag geen vuist te maken in Arnhem.

Marcus Pedersen en Wilfried Bony scoorden namens Vitesse en daar kon de tegentreffer van Tjaronn Chery niet tegenop (2-1). ADO kan zich nu volledig op de prestaties in de Eredivisie gaan focussen.

Vitesse, dat in de competitie al kan bogen op een prima reeks, kwam voor eigen publiek fel uit de startblokken en scoorde al na zes minuten. Bony onderschepte de bal op het middenveld en bediende Frank van der Struijk, die al ‘diep’ was gegaan. De verdediger won het in de sprint van Charlton Vicento en zag dat Pedersen goed vrij liep. De Noor ontving de bal dan ook en maakte het perfect af, door niet aan te nemen, maar in één keer in te schieten.

Na die vroeg verkregen voorsprong zakten de Arnhemmers evenwel iets in. ADO kon daardoor hergroeperen en kwam, een kwartier na de 1-0, terug in de wedstrijd. Chery nam een lange pass beheerst aan en bewaarde het overzicht, waarna hij met links inschoot. Piet Velthuizen had de bal in de lange en niet in de korte hoek verwacht en liet zich zo kloppen. Veel kansen noteerden beide teams daarna niet meer; het opvallendste was nog dat John Verhoek, Lex Immers, Wesley Verhoek, Chery en Vicento hun schoenen besloten te verruilen voor leer waar zij minder op weggleden.

Na rust zakte het spel aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Vitesse had moeite op de been te blijven, maar ook ADO bleef het moeilijk houden met zowel de grasmat als het spel op zich. De Haagse verdediging bleef een strafschop bespaard toen Bony werd vastgehouden, maar de Ivoriaan haalde later zijn gram door voor een nieuwe voorsprong te zorgen. Hij werd vrijgelaten in het midden en rondde af na goed werk van Jan-Arie van der Heijden aan de linkerkant in het zestien meter gebied.

Pedersen maakte er bijna nog 3-1 van, vlot daarna en Alexander Büttner raakte slechts de lat met een geweldige uithaal. ADO stond op instorten, maar de genadeklap bleef uit en dus mocht de ploeg van Maurice Steijn blijven hopen. Het sprong echter niet goed genoeg om met de kansen; zo was Immers dicht bij de hernieuwde gelijkmaker na een pass van Verhoek vanaf de vleugel, maar beroerde hij de bal niet. Zeven minuten voor tijd raakte het Gábor Horváth nog kwijt met diens tweede geel; de stand op dat moment bleef zoals die was.