22 februari 2012 In de media

Pedersen op huurbasis naar Valerenga IF

Marcus Pedersen vertrekt per direct op huurbasis naar Noorwegen. Daar komt hij tot 31 juli 2012 uit voor Valerenga IF.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Marcus (Pedersen, red.) weet dat hij nu in een positie zit waarin hij weinig speeltijd krijgt. Bij Valerenga, dat naarstig op zoek was naar een spits, kan hij de komende maanden 12 à 13 wedstrijden spelen.”

De spits is enkele weken voor de start van de Nederlandse eredivisie terug in Arnhem. “Het is niet erg dat hij hierdoor een gedeelte van de voorbereiding mist, omdat hij toch fit terugkeert.”

De Noorse Tippeligaen start eind volgende maand. Tijdens de eerste speelronde op 25 maart speelt Valerenga IF thuis tegen FK Haugesund. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit de hoofdstad Oslo op de zevende plaats.

Update donderdag 23 februari.

Pedersen trainde deze week nog mee met de selectie van Vitesse. Na het weekend vertrekt de spits naar Noorwegen. Vrijdagavond is hij in principe nog inzetbaar voor de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk, maar hij wordt niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Op de donderdagochtendtraining van 23 februari werd er op gepaste wijze afscheid genomen van de Noor. Hij werd door zijn ploeggenoten succesgewenst en gejonast over het veld. 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: