9 februari 2011 In de media

Pedersen scoort en speelt gelijk met Noorwegen U-21

Marcus Pedersen heeft dinsdagavond met Noorwegen onder 21 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. De spits van Vitesse zette de Noren na een uur spelen op gelijke hoogte.

De wedstrijd werd gespeeld in Portugal. Het was de thuisploeg die in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong kwam. Het eerste kwartier na de rust was Noorwegen de betere ploeg. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Een schot van Flamur Kastrati werd nog gestopt door de doelman van Portugal, maar de rebound was voor Marcus Pedersen. Als een echte spits stond de Vitessenaar op de juiste plek en schoot de bal binnen.

Zes minuten voor tijd werd Pedersen gewisseld. Na afloop was bondscoach Per Joar Hansen tevreden met het resultaat en de wedstrijd. "Dit is een zeer sterke prestatie van ons. De inzet en uitvoering van deze wedstrijd waren zeer goed. Zeker gezien het feit dat Portugal midden in de competitie zit en wij niet. Wat we tijdens de training hebben gedaan was op het veld terug te zien vanavond", aldus de bondscoach van het Noorse team.

Marcus Pedersen sluit donderdag in Arnhem weer aan bij de selectie van Albert Ferrer.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: