27 oktober 2011 In de media

Pedersen snakt naar zijn kans

Marcus Pedersen kreeg te­gen PSV eindelijk een kans van trainer John van den Brom. Nog steeds is de Noorse spits van Vitesse niet 100 procent fit.

Zo lang als hij in Arnhem rondloopt, bestaan er twijfels over zijn fitheid. Een jaar lang sukkelde Marcus Pedersen met zijn liezen, vervolgens ging het mis met zijn knie. 

Pedersen (21) werd uit Noorwegen gehaald om doelpunten te maken, maar de ‘bomber’ uit Scandinavië zwijgt meer dan hij vuurt. „Mijn lichaam is nooit 100 procent”, ver­zucht Pedersen, in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV. „Ik ben fit, maar niet zoals bijvoor­beeld Marco van Ginkel, die elke wedstrijd speelt. Ik heb de laatste drie maanden twee knieoperaties achter de rug. Dat is natuurlijk niet goed. Om 100 procent fit te worden, heb je wedstrijden nodig en die speel ik niet zo veel. Ik ben blij dat ik met Jong Noorwegen twee hele wedstrijden heb ge­speeld. Dat is een beter niveau dan hier in het tweede. Ik heb lekker gespeeld, maar niet gescoord.”

Dat deed hij wel bij Jong Vitesse, drie goals inmiddels. „Ik heb ge­woon meer tijd nodig en daar baal ik van. Het is wel eens zwaar, dat geef ik toe. Ik wil ook wel eens la­ten zien wat ik kan.” 

Twijfels over zijn Arnhemse toe­komst zijn er de laatste maanden ook. Daarbij speelt zijn fitheid een rol, maar ook zijn specifieke kwali­teiten. Van den Brom wil per se een balvaste man voorin en Peder­sen voldoet daar niet aan. Hij heeft een neusje voor het doel en kan geweldig afronden.

Pedersen haalt er de schouders over op. „ Ik heb dat wel gehoord, maar ik hou niet alles bij wat de media over mij schrijven. Ik ga af op wat de trainer mij vertelt. Hij heeft mij gezegd dat ik aan spelen toe ga komen, als ik maar fit ben.

Ik wil mij nu dan ook nog niet be­zig houden met de vraag of ik in de winterstop weg wil bij Vitesse”, aldus Pedersen: „Ik wil mij alleen maar bezighouden met de volgende wed­strijd.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: