18 juli 2012 In de media

Persconferentie en training in stadion Lovech

De selectie werkte woensdagavond vanaf zeven uur een trainingssessie af in het stadion van Litex Lovech. In het oranje-groene bolwerk van de plaatselijke eredivisionist werden de laatste puntjes op de i gezet door hoofdtrainer Fred Rutten.
Voorafgaand aan de training in een heet Lovech waren hoofdtrainer Fred Rutten en aanvoerder Guram Kashia present bij de officiële persconferentie voor het Europa League duel. Rond de klok van half zeven arriveerde het duo in de bloedhete perszaal en werden zij onderworpen aan een vragenvuur. Met name van de aanwezige Bulgaarse journalisten. Enkele van hen ging na afloop zelfs nog even op de foto met de Arnhemse trainer. Rutten maakte het journaille duidelijk dat de ploeg goed voorbereid is op Lokomotiv Plovdiv, maar dat hij graag nog een week langer had gehad voor dit Europese treffen. "Lokomotiv Plovdiv heeft meer oefenduels in de benen tegen ploegen van niveau. Wij hebben voornamelijk wedstrijden in de benen tegen amateurs. Maar het neemt niet weg dat wij klaar zijn voor morgen", besloot Rutten.

Na Fred Rutten was het de beurt aan Emil Velev, de coach van Lokomotiv Plovdiv. Aan hem de vraag wat hij eigenlijk van Vitesse weet. "Ik heb videobeelden gezien van Vitesse en moet zeggen dat het een jonge ploeg is met kwaliteit. Zoals veel Nederlandse ploegen wordt er aanvallend gespeeld, maar ik weet niet of ze dat morgen ook gaan doen. Het is Europees voetbal en dat gaat over twee wedstrijden. Ik schat de kansen op fifty-fifty."

De oefensessie werkt afgewerkt onder zonnige omstandigheden. Op de tribune zaten een kleine veertig supporters van Vitesse. De meeste meegereisd met selectie en staf, maar ook die op eigen gelegenheid naar Lovech zijn afgereisd. Na een uur was het genoeg en zocht de ploeg van Rutten de kleedkamer weer op.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: