16 augustus 2010 In de media

Persconferentie overname Vitesse

Vitesse geeft aan het begin van de middag een persconferentie over de overname van de club door een buitenlandse investeerder, meldt persbureau ANP

Voor Vitesse zou de overname gelegen komen. De club zag afgelopen zomer veel bepalende spelers vertrekken, waaronder Hofs, Kolk en Verhaegh. De Arnhemmers kregen daar vooralsnog alleen Caldirola voor terug, gehuurd van Internazionale.

Piet Velthuizen mocht eerst ook vertrekken, maar later liet Vitesse hem niet meer gaan, vermoedelijk omdat ze het geld niet meer nodig hadden.

 


Persconferentie Vitesse

 

Zoals Telesport zaterdag al berichtte, ziet het ernaar uit dat Vitesse wordt overgenomen. Vanmiddag om 13.00 uur geeft de voetbalclub uit Arnhem een persconferentie over de eventuele overname, die zeer waarschijnlijk uit Oost-Europese hoek komt. Daarmee lijkt het noodlijdende Vitesse de eerste Nederlandse betaald voetbalclub te worden die in Russische of Oost-Europese handen komt.

De financiële situatie van Vitesse was zo ernstig dat het basisspelers als Paul Verhaegh, Claudemir en Serginho Greene afgelopen zomer moest laten gaan. Foto: PICS UNITED "Ja, het heeft te maken met een overname. Meer ga ik er nu niet over zeggen”, aldus de functionaris van Vitesse. "Maar het is niet alleen interessant op voetbalgebied.” Vitesse maakte eerder deze zomer al bekend opnieuw in financieel zwaar weer te verkeren.

De situatie was zo ernstig dat de selectie fors moest worden ingekrompen. Voor geen enkele aankoop was geld beschikbaar en de club leek gedoemd degradatievoetbal te spelen. Intussen deelde de KNVB Vitesse in categorie 2 in, wat betekent dat de voetbalbond de financiële situatie van de club als 'zorgelijk' beoordeelt.


 

Overname Vitesse lijkt dichtbij

Er lijkt een overnamekandidaat te zijn voor de noodlijdende voetbalclub Vitesse.

De eredivisieclub uit Arnhem geeft vanmiddag een persconferentie.Er zijn aanwijzingen dat er belangstelling is uit Oost-Europese hoek,maar concrete namen zijn nog niet bekend.

Het zou voor het eerst zijn dat een Nederlandse club in buitenlandse handen komt.

Omroep Gelderland txt / Telegraaf/ ANP

Hoofdsponsor: