18 maart 2015 In de media

Persoonlijk: Kevin Diks

Persoonlijk is een wekelijkse rubriek van VI waarin een speler uit het betaalde voetbal een serie vragen worden gesteld. Deze week Vitessenaar Kevin Diks.
Geboren Op 6 oktober 1996 in Apeldoorn. Ik woon daar nu nog steeds, bij mijn ouders.
 
Relatie Demi is al drie jaar lang mijn vriendin. Toen ik haar leerde kennen, vertelde ik dat ik elke dag met een busje naar school gebracht werd. Toen dacht ze dat ik niet helemaal goed was. Pas later begreep ze dat ik door Vitesse gebracht werd! We hebben het al weleens over samenwonen gehad, maar we wachten er nog even mee.
 
Familie Mijn moeder heet Natasja en mijn vader heet Raymond. Mijn talent heb ik van mijn moeder, want zij kon ook goed voetballen. Ik heb twee oudere broers: Randall en Jamarro. Mijn zusje heet Zhané. Ik heb dus inderdaad de enige simpele naam in ons gezin, haha. Ik ben vernoemd naar de acteur Kevin Costner, omdat mijn moeder fan van hem is.
 
Geen voetballer, dan… Zou ik voor een beroep met cijfertjes kiezen. Ik werk graag met getallen. Een baan als boekhouder of fiscalist lijkt me wel wat. Vanwege het voetbal ben ik kortgeleden gestopt met mijn mbo- opleiding Business en Management. Wel jammer, want ik hoefde nog maar een jaar. Daarvoor heb ik de theoretische leerweg van het vmbo afgerond. Dat deed ik fluitend, want ik deed eerder havo/vwo. Daar kon ik helaas niet mee verder omdat ik het met voetballen te druk had.

Geloof Vroeger gingen we soms naar de kerk, maar tegenwoordig nooit meer.

Eten Het liefste eet ik spaghetti met garnalen in roomsaus. Dat staat op het menu bij een restaurant waar ik regelmatig kom. Heel erg lekker. Ik ga ze binnenkort om het recept vragen, maar dat zullen ze me wel niet geven. Zelf ben ik niet zo'n ster in de keuken.
 
Drinken Water vind ik het lekkerst. Spa, of gewoon uit de kraan. Alcohol drink ik nooit. Ik heb het weleens geprobeerd, maar ik houd er niet van.
 
Uitgaan Arnhem is de leukste stad om uit te gaan. Daar gaan uit deze regio de meeste mensen naartoe. Apeldoorn is ook wel leuk, maar vooral als je bekend bent in de stad en met een groep vrienden gaat. Ik ga niet heel vaak echt op stap. Ik vind het leuker om een avondje te poolen of bowlen.
 
Idool Aanvallend ingestelde vleugelverdedigers zoals Gregory van der Wiel en Dani Alves zijn mijn voorbeelden. Ik heb dezelfde zaakwaarnemer als Van der Wiel en hopelijk kan ik binnenkort een keer naar Paris Saint-Germain om een wedstrijd van hem te bekijken. Ik zou veel van hem kunnen leren. Vroeger was Lionel Messi mijn idool. Ik had een poster van hem aan de muur, maar op die plek hangt nu het Vitesse-shirt met mijn naam erop.
 
Televisie Voetbal staat vaak aan, maar ik kijk veel naar series, zoals Breaking Bad, Prison Break en Suits. Ik ben ook een filmliefhebber. Per maand ga ik wel twee of drie keer naar de bioscoop. American Sniper is de beste film die ik recent gezien heb.
 
Muziek Ik ben een enorme liefhebber. Ik luister het liefst naar r&b of slowjams, rustige muziek om lekker bij te ontspannen. Dat zet ik meestal op via een afspeellijst op Spotify. In de auto luister ik gewoon naar de radio, top 40-muziek enzo. Ik ben een echte fan van Beyoncé. Ik ben al bij twee concerten van haar geweest.
 
Lezen Dat doe ik eigenlijk nooit, want ik heb er geen geduld voor. De biografie van Andy van der Meijde heb ik wel gelezen, maar dat is omdat ik hem min of meer ken. Het nieuws volg ik via internet en social media.

Games Ik zit heel veel achter de Playstation. FIFA, Call of Duty en G1A zijn mijn favoriete spellen. Ik speel veel online tegen Eloy Room. Hij verslaat mij meestal met FIFA, maar in Call of Duty ben ik beter.
 
Droomvrouw Beyoncé vind ik een heel mooie vrouw. Jennifer Lopez ook. Ik houd wel van curvy vrouwen. Ik ben geen fan van plat.
 
Auto Op mijn zeventiende heb ik mijn rijbewijs al gehaald. Ik rijd nu in een Volkswagen Up en krijg in de zomer een Polo. Over een paar jaar wil ik graag een Range Rover kopen. Dat vind ik de mooiste auto die er is op dit moment.
 
Huisdier We hebben thuis een hond. Ik knuffel hem veel, maar hoef hem nooit uit te laten. Wel de lusten, niet de lasten!
 
Hekel aan… Mensen die achter je rug om dingen over je zeggen, terwijl je ze vertrouwt.
 
Duurste aankoop Dat is mijn MacBook. Die heb ik drie maanden geleden gekocht.
 
Angst Ik ben niet bang uitgevallen.
 
Matchfixing Als iemand mij geld biedt om een gele kaart te pakken of wat dan ook, zou ik zeggen dat hij op moet donderen en vervolgens maak ik dat ik weg kom.
 
Bang voor een aanslag? Als ze willen dat er in Nederland iets gebeurt, gebeurt het toch wel. Het heeft dus eigenlijk geen zin om er bang voor te zijn.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: