15 september 2010 In de media

Persoonlijk: Marco van Ginkel

Voetbal International in gesprek met Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel in het kader van de rubriek: ‘Persoonlijk’. Een vraag- en antwoordspel.

Naam Marco van Ginkel. Geboren Op 1 december 1992 in Amersfoort.

Woonplaats Scherpenzeel.

 

Partner Ik heb nu vier maanden een relatie met Kristie (16). We kennen elkaar uit ons dorp.

Familie Ik woon nog altijd in Scherpenzeel. Daar woon ik samen met mijn ouders en mijn zusje van veertien. Mijn oudere zus werkt momenteel in Aruba in een strandtent. Mijn voorliefde voor voetbal heb ik van mijn vader. Hij (Alex red.) speelde in het seizoen 1987/88 negen duels in het eerste elftal van FC Utrecht. Vanwege knieproblemen is het daarbij gebleven.

Opleiding Ik heb vorig jaar de havo afgerond. Dit seizoen wil ik een cursus Engels gaan volgen. Dat maakt het communiceren met medespelers wat eenvoudiger.

Clubs Als pupil ben ik begonnen bij SV De Valleivogels in Scherpenzeel. Vanaf mijn negende speel ik bij Vitesse.

Positie Ik kan op het hele middenveld uit de voeten.

Sterke/zwakke punten Mijn passing is goed, ik heb een aardig overzicht en ben bovendien een aardige kopper. Wel moet ik nog werken aan mijn fysiek. Ik maak veel uren in het krachthonk. Ook zou ik wat explosiever willen zijn.

Hoogtepunt Dat is een lastige keuze. Mijn debuut in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk vorig jaar was een speciaal moment, maar ik kan moeilijk mijn eerste treffer in het betaalde voetbal vergeten. Die maakte ik dit seizoen in De Arena tegen Ajax.

Dieptepunt Dat ik een groot deel van de voorbereiding moest missen door de ziekte van Pfeiffer.

Lastige tegenstander Leroy Fer van Feyenoord. Hij is heel sterk en balvast. In het duel dat ik tegen hem speelde, heb ik vooral achter hem aangelopen. In mijn ogen is Fer een jongen met veel potentie.

Karakter Ik ben een open jongen, iemand die makkelijk in de omgang is. Bovendien lach ik altijd. Bijnaam Ginkeltje of Justin Bieber. Ik schijn een beetje op hem te lijken...

Bijgeloof Nee, eigenlijk niet. Ik draag wel een armbandje dat ik van mijn vriendin heb gekregen. Als ik ernaar kijk moet ik toch altijd een beetje aan haar denken. Dat kan geen ongeluk brengen.

Geen profvoetballer, dan... Was ik waarschijnlijk een opleiding gaan volgen waarbij ik sport met economie had kunnen combineren.

Idool Steven Gerrard. Hij gaat altijd voorop in de strijd. Bovendien speelt hij voor mijn favoriete club, Liverpool.

Vrije tijd Het liefst ga ik met vrienden om. Dan kaarten we of spelen we wat op de Playstation. In het weekend ga ik graag stappen, maar dat is moeilijk te combineren met Vitesse.

Geloof Ik ben christelijk opgevoed, maar ga nooit meer naar de kerk.

Politiek Eigenlijk interesseert het mij niet zoveel. Ik mag nog niet stemmen, dus voorlopig hou ik mij er niet mee bezig.

Vakantie/stad Afgelopen jaar ben ik naar Turkije geweest. Dat was leuk, maar Spanje is toch mijn favoriete vakantieland. Met ons gezin gingen we altijd naar Salou. Toen ik ouder werd, ben ik daar met vrienden naartoe gegaan. Overdag in de zon I liggen en 's nachts lekker stappen.

Televisie Het enige televisieprogramma dat ik echt volgde I was Prison Break. Nu dat niet meer kan, kijk ik weinig tv. Alleen Goede Tijden Slechte Tijden wil ik wel eens I kijken, maar dat komt omdat mijn  zusje ernaar kijkt.

Film Ik ben een liefhebber van films met Mei Gibson.

Muziek Als ik uitga, luister ik het liefst naar housemuziek. Daar kan ik lekker op dansen.

Lezen Nee, mij zul je niet snel een boek zien lezen. De VI blader ik graag door, maar boeken zijn niet aan mij besteed. Op de middelbare school las ik ze al niet: ik haalde altijd uittreksels van het internet.

Eten/drinken Bij mijn ouders eet ik doordeweeks altijd Hollandse pot. Op zondag eten we thuis een frietje, dat vind ik toch het lekkerst.

Bijzonder nieuwsfeit De mijnwerkers die in Chili zevenhonderd meter onder de grond vastzitten. Een vervelende situatie. Ik zou waarschijnlijk helemaal gek worden als ik zo vastzat.

Merab Jordania Ik ben heel blij met de nieuwe eigenaar. Al die nieuwe spelers zorgen ervoor dat het niveau flink omhoog gaat. Natuurlijk is de kans groter dat ik op de bank terechtkom, maar als speler kan ik mij wél beter ontwikkelen. Je merkt dat alles net iets sneller gaat.

Seizoen 2010/11 Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen dit seizoen. Eerst was onze doelstelling om niet te degraderen, maar nu kijken we omhoog. Het zou geweldig zijn als we bij de eerste negen kunnen eindigen.

VI magazine week 37

Hoofdsponsor: