22 november 2012 In de media

Persoonlijk: Patrick van Aanholt

De Voetbal International rubriek ‘Persoonlijk’ stelt vragen aan spelers uit het betaalde voetbal. Vandaag Patrick van Aanholt, talentvolle linksback van Vitesse uit Arnhem.
Naam Patrick van Aanholt. Geboren 29 augustus 1990 in Den Bosch.

Partner Ik woon samen met mijn vriendin Linsey.

Familie Ik heb vier oudere zussen en een jonger broertje van twaalf. Tegen die zussen moest ik vroeger altijd opboksen, dat veranderde toen mijn broertje de jongste werd. Nu we allemaal volwassen zijn, is de relatie met mijn zussen gelijkwaardiger.

Opleiding Het vmbo heb ik afgerond, een opleiding was niets voor mij. Misschien dat ik na mijn loopbaan een trainerscursus ga doen, of me ga verdiepen in het beroep van zaakwaarnemer.

Clubs Toen ik drieënhalf jaar oud was, begon ik bij de kabouters van OSC in Den Bosch. Daarna ben ik bij FC Den Bosch gaan voetballen en via PSV ben ik op mijn zestiende of zeventiende bij Chelsea terechtgekomen. In Engeland heb ik gespeeld bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City en Wigan Athletic. Ik heb er geen spijt van dat ik zo vroeg naar Chelsea ben gegaan. Ik heb er leren omgaan met druk.

Positie Bij PSV speelde ik centraal, maar bij Chelsea begon ik als linksback, in het begin ging dat niet lekker, maar nu ben ik eraan gewend.

Sterke punt Het opkomen als linksback, in vergelijking met het spelen als centrale verdediger heb ik nu meer vrijheid.

Zwakke punt Soms heb ik meer concentratie nodig. Ik val af en toe een beetje in slaap tijdens een wedstrijd. Elke training zorg ik er nu voor dat ik scherp ben, dan komt het ook vanzelf in de wedstrijd.

Hoogtepunt Mijn debuut in de Champions League namens Chelsea. Mijn absolute hoogtepunt was mijn doelpunt in het toernooi om de League Cup voor Chelsea tegen Newcastle United. Ik scoorde al na vijf minuten.

Dieptepunt Het beslissende duel met Oekraïne in oktober 2010, waardoor we met Jong Oranje niet naar het jeugd-EK gingen. We waren zó dichtbij. Idool Ashley Cole. Hij heeft me geholpen toen ik bij Chelsea kwam. Hij leerde me leven als een prof en liet me alles zien. Dat deden niet veel mensen, zeker niet als concurrent. Af en toe hebben we nog contact.

Geen voetballer, dan… Daar heb ik nooit over nagedacht, omdat ik op vroege leeftijd al voetbalde.

Vrije tijd Dan ga ik met mijn vriendin winkelen, in Düsseldorf, Amsterdam of Arnhem. Soms komen mijn vrienden langs.

Karakter Ik ben een normale jongen en lach graag en veel. In de kleedkamer van Vitesse hangt een goede sfeer.

Andere sporten Tennis en basketbal, de NBA. Miami Heat is mijn favoriete team, daar wil ik ooit een keer gaan kijken. De dunks en het hoge niveau, dat trekt me.

Duurste aankoop Mijn BMW X6 Lumma, daar ga ik mee naar de club. Ik hou veel van auto’s. Eerst had ik een Range Rover, toen een Audi A5 en nu deze. Ooit hoop ik een Lamborghini Gallardo te kopen.

Religie Ik geloof in God en bid elke dag. Als we zondag vrij zijn, ga ik naar de kerk. Ik heb er veel steun aan.

Vakantie Curagao. Elk jaar ga ik ernaartoe, ook omdat ik daar nog veel familie heb. Alles daar is mooi: zon, zee, stranden, het uitgaan. De mensen zijn er allemaal lui, maar ik kom er voor mijn vakantie.

Boek Ik, Zlatan. Een mooi boek. Zlatan is een heel goeie speler en een coole gast.

Tijdschriften Ik ben niet zo’n lezer, maar de VI lees ik wel.

Films Ik kijk heel veel films. Love & Basketball is mijn favoriete. Ze hebben de liefde voor het basketbal knap duidelijk gemaakt.

Eten Mijn moeders eten. Lekkere nasi met kip. Ze maakt hem precies zoals ik het wil.

Drinken Mogu Mogu, aardbeiensap. Op vakantie vind ik het lekker een Johnnie Walker te drinken.

Media Ik heb veel volgers op Twitter, maar dat doe ik de laatste tijd niet zo veel meer. Facebook heb ik niet.

Droomvrouw Kim Kardashian, echt alles is mooi aan haar.

Muziek Van alles. R&B, hiphop, ik heb een heel brede muzieksmaak. Mijn favoriete artiest is Rick Ross.

Lastigste tegenstander Jason Roberts van Blackburn Rovers. Niet normaal hoe sterk hij was. Hij gaf me een bodycheck, ik vloog denk ik twintig meter achteruit. Didier Drogba was op de trainingen ook heel goed.

Verslaving Ik ben verslaafd aan het kopen van schoenen, dat wil je niet weten. Ik heb meer dan vijftig paar.

Ambitie Dit niveau moet ik zien vast te houden, dan kijken we wel wat er gebeurt. Engeland blijft mijn droomcompetitie en Chelsea blijft mijn droomclub. Momenteel gaat het in elk geval goed en bevalt het mij goed bij Vitesse.

Voetbal International magazine week 47 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: