29 december 2010 In de media

Persoonlijk – Guram Kashia

In de Voetbal International rubriek ‘Persoonlijk’ geeft een Eredivisie-speler antwoord op een aantal standaard vragen. Deze week de beurt aan de Georgische Vitesse-verdediger Guram Kashia.

Naam Guram Kashia.

Geboren Op 4 juli 1987 in Tbilisi, Georgië.

Woonplaats Arnhem.

Partner Mijn vriendin en ik zijn nu twee jaar samen. We hebben nog geen kinderen.

Familie Mijn vader heeft in de nationale rugby-ploeg van de Sovjet-Unie gespeeld. Zijn grote wens was dat mijn broer en ik ook rugby zouden gaan spelen. Dat zagen wij niet zitten, we waren altijd aan het voetballen. Ik hou niet van een spel waarbij je de bal niet eens naar voren mag spelen.

Opleiding In 2004 heb ik mijn middelbare school afgemaakt. Daarna heb ik nog kort gestudeerd, maar leren was niet echt mijn sterkste punt.

Clubs Ik ben al op jonge leeftijd naar Dinamo Tbilisi gegaan. In 2005 heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. De laatste jaren was ik basisspeler. Sinds dit seizoen speel ik voor Vitesse. Daarnaast heb ik al zes interlands gespeeld voor Georgië.

Positie Bij Vitesse mag ik dan veel als rechtsback spelen, eigenlijk ben ik een centrale verdediger. Daar heb ik mijn hele leven gestaan.

Trainers Onder Theo Bos kreeg ik een basisplaats. Ik kon goed met hem overweg. Albert Ferrer is een man met veel voetbalervaring. Van hem kan ik nog veel leren.

Sterke/zwakke punten Daar wil ik het niet over hebben. Het is aan anderen over mij te oordelen.

Hoogtepunt Mijn absolute hoogtepunt is dat ik voor mijn land mag uitkomen. Dat is een grote eer. Je speelt ook echt voor de eer van je vaderland.

Dieptepunt Dat was een duel met Dinamo tegen Rode Ster Belgrado in de derde voorronde van de Europa League in 2009. Thuis wonnen we met 2-0 maar in Servië gingen we met 5-2 onderuit. Daar ging mijn kans op deelname aan de Europa League.

Bijnaam In Georgië noemt iedereen me Kasho. Dat heeft geen speciale betekenis.

Geen profvoetballer, dan... Het is misschien een saai antwoord, maar dat zou ik echt niet weten. Voetbal is altijd mijn leven geweest.

Karakter Ik ben iemand die zich op alles voorbereid, vooral als het om voetbal gaat. Ik wil op voorhand weten waar ik aan toe ben. Zo verdiep ik me altijd zo goed mogelijk in mijn tegenstanders.

Ambitie Vitesse is een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ik hoop dat ik me als mens en als voetballer kan blijven ontwikkelen.

Idool Diego Armando Maradona.

Vrije tijd Ik ben een familiemens. Als ik de kans heb, besteed ik tijd aan mijn familie en vrienden.

Geloof Ja, ik ben gelovig. Ik ben orthodox-christelijk. Naar de kerk gaan in Nederland is er nog niet van gekomen, maar ik bid wel elke ochtend en avond.

Politiek Daarin ben ik niet geïnteresseerd.

Vakantie/Stad Dat is mijn geboortestad Tbilisi. Daarnaast ga ik graag naar Batumi, een mooie stad aan de zee.

Televisie Nee, ik kijk bijna geen televisie. Als ik dat wel doe, dan kijk ik naar duels uit de Eredivisie en naar Georgische zenders.

Film Ik hou van films van Guy Ritchie en Ouentin Tarantino, zoals Snatch, RocknRolla en Pulp Fiction.

Muziek Ik luister vooral naar R&B maar hou ook van Michael Jackson, Coldplay en Jay-Z.

Lezen Eigenlijk ben ik geen lezer. Als ik dan toch een boek lees, dan is het vaak een autobiografie. Verder blader ik weieens door magazines.

Eten/drinken Voor mij is eten heel belangrijk. Ik eet graag pasta, caesar salad, rijst en vis. Ik drink vooral water en jus d'orange.

Eredivisie Ik verbaas me nog elke week over het niveau. De Eredivisie is een sterke competitie. Het was voor mij een flinke stap.

Andere sporten Als ik tijd heb, kijk ik naar de NBA. Basketbal is een geweldige sport. Zelf ben ik geen echt talent, maar ik kan een aardig balletje gooien.

Dagje ruilen met... Ik zou graag ruilen met een speler van Barcelona. Het lijkt me geweldig eens met spelers als Lionel Messi en Xavi te trainen.

Bijgeloof Die bezit ik al sinds de jeugd van Dinamo. Voor elke wedstrijd stap ik eerst met mijn rechtervoet het veld op. Dat is een tic waar ik nooit meer vanaf ben gekomen.

Auto Ik rijd momenteel in een Volkswagen Golf 5 van de club. Auto's zijn voor mij niet zo belangrijk - als ik maar op de juiste bestemming aankom.

Bijzonder nieuwsfeit Dat het in Georgië sinds 2008 veel rustiger is. Het land en zijn inwoners hebben veel doorgemaakt. Gelukkig lijkt het nu allemaal wat beter te gaan.

Seizoen 2010/11 Vitesse moet met deze selectie bij de eerste tien kunnen eindigen. Dat zijn we aan onze supporters verplicht. Zelf hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken, voor Vitesse en de nationale ploeg. Voor zover ik het kan inschatten,

VI magazine nr.52

Hoofdsponsor: