27 januari 2015 In de media

Peter Bosz : ‘Belang bekerduel is duidelijk’

Woensdag speelt Vitesse in de kwartfinale van de KNVB beker tegen FC Groningen. Inzet is een plek bij de laatste vier van het nationale bekertoernooi. Vitesse traint later vandaag besloten in GelreDome, het duel zelf begint woensdag om 20.45 uur. Op Papendal sprak Vitesse Media met de hoofdtrainer over de belangrijke wedstrijd.
Zaterdag werd in Heerenveen met 4-1 verloren. Iedereen is het er over eens: het was niet goed. “Het resultaat zijn we snel vergeten, maar het spel niet. Daar hebben we zondag met zijn allen over gesproken. We moeten snel door, want woensdag wacht een heel belangrijk bekerduel. En daar willen we ons goed op voorbereiden. Vandaar dat we vanmiddag besloten trainen”, zei Bosz dinsdagmiddag op Papendal.

Het belang van het bekerduel is duidelijk. Bosz weet dat het bekertoernooi anders is dan de competitie. “De twaalfde plaats is veel te laag. We zitten op dit moment in een mindere periode. Dat maakt dit duel nog belangrijker. We hebben in het bekertoernooi al drie keer gewonnen en gaan nu voor de vierde. Het moet dan wel anders dan tegen Heerenveen. Het is duidelijk dat, dat niet goed was. Er bestaat zeker een kans dat er wijzigingen doorgevoerd worden.”
 

Eerder dit seizoen eindigde het duel tegen FC Groningen in een 1-1 gelijkspel. Deze wedstrijd werd voor de winterstop gespeeld. Woensdag staat er waarschijnlijk een ander elftal. De ploeg van trainer Erwin van de Looi wist in de winter te versterken met de middenvelders Rusnak (SC Cambuur) en Tibbling (Djurgardens IF). “Groningen heeft een aantal nieuwe spelers. Ik kan niet zeggen of het team beter is geworden, maar wel anders. Ze spelen nu met twee spitsen. Een andere manier van spelen dan voor de winterstop”, besloot Bosz tegenover VitesseTV.

Of Bertrand Traore zich voor de bekerwedstrijd vs FC Groningen bij de selectie voegt, is nog niet bekend. Verder ontbreekt oud-speler van Groningen, Arnold Kruiswijk, door een blessure. Vitesse wordt woensdagavond in Groningen gesteund door 385 supporters. De beker leeft niet alleen in de spelersgroep,  maar zeker ook onder de supporters. Motten ze dan in Groningen!?
 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: