27 november 2015 In de media

Peter Bosz : ‘Dit zijn geweldige wedstrijden’

Zondag 29 november neemt Vitesse het in eigen huis op tegen NEC. Voor Peter Bosz is het de tweede derby in Arnhem als hoofdtrainer van Vitesse. Zondag wordt er om 12.30 uur afgetrapt in GelreDome. Marvelous Nakamba keert terug van een schorsing, Guram Kashia is geblesseerd.
Bosz kan in het duel tegen NEC weer beschikken over Marvelous Nakamba. De middenvelder keert terug van een schorsing. Grote domper is een hamstringblessure van captain Guram Kashia. “Ik ben erg blij dat Marvelous weer terug is. Hij gaat ook spelen. Alleen Guram en Piet zijn er niet bij zondag. Guram heeft last van een hamstringblessure. In dit soort duels moet je 100% fit zijn en dat is hij niet”, zei de hoofdtrainer tegenover VitesseTV.

Na een jaar afwezigheid is de Gelderse derby weer terug in de Eredivisie. “Dit zijn geweldige wedstrijden. Ik heb het als trainer al een seizoen mogen meemaken in Arnhem en in Nijmegen. Iedereen kijkt er naar uit. Zeker ook de nieuwe jongens. Die zijn erg nieuwsgierig naar de derby. Wij willen elke wedstrijd winnen, maar als je deze wint is dat natuurlijk extra lekker.”

De Nijmegenaren staan met twee punten meer een plaats boven Vitesse op de ranglijst. Een belangrijk duel. Dat NEC het goed doet dit seizoen is ook bij Bosz bekend. “Het is een ploeg die veel wedstrijden in dezelfde samenstelling speelt. Dat zorgt voor vastigheid. Ze hebben kwaliteit in de selectie. Ik heb een aantal wedstrijden gezien en er zit een stijgende lijn in.” 

Kaartverkoop
De Theo Bos-tribune is bijna uitverkocht. Wil jij bij de derby aanwezig zijn? Koop dan kaarten in MijnVitesse (GelreDome) of via Vitesse.nl/online. Je hebt wel een seizoen- of fankaart van Vitesse nodig.

 

Vitesse/TV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: