16 oktober 2015 In de media

Peter Bosz : ‘Mag geen contact met het team hebben’

Met Maas aan het roer, speelt de ploeg aan de Rijn zondagmiddag om 16.45 uur in het IJsseldeltastadion vs PEC Zwolle. De Zwollenaren staan één plaats boven Vitesse. Het verschil is drie punten. Op voorhand een mooie wedstrijd.
Peter Bosz moet naar aanleiding van de schorsing het duel tegen PEC Zwolle vanaf de tribune bekijken. De honneurs langs de lijn worden zondag waargenomen door assistent-trainer Rob Maas. “Vanaf het moment dat ik zondag opsta mag ik me niet bemoeien met het team. Dat betekent niet met de bus mee en niet de kleedkamer in. Ik mag wat langer uitslapen. Rob en Jon weten hoe we het altijd doen. Zondag doen ze het samen.”

Na de interlandperiode kan Bosz beschikken over een bijna fitte selectie. “Iedereen is goed teruggekomen. We hebben vandaag voor het eerst weer kunnen trainen met de hele groep”, aldus Bosz tegenover VitesseTV. Alleen Arnold Kruiswijk ontbrak vandaag op de training. “Arnold heeft al een tijdje last van zijn lies. We hebben in overleg besproken dat hij uit voorzorg binnen bleef. Er bestaat een kans dat zondag te vroeg komt voor hem.”

PEC Zwolle doet het goed in het eigen stadion. De ploeg van Ron Jans verloor nog niet in Zwolle. Bosz over Zwolle: “Knap dat ze het ook dit seizoen weer goed doen. Het is een ploeg die vanuit de omschakeling speelt. We moeten zondag dus opletten op counters.” 

Vorig seizoen speelde Vitesse vier keer tegen PEC Zwolle. In de competitie werd de uitwedstrijd met 2-1 verloren Het was het debuut van Kevin Diks in het eerste elftal. Thuis werd er met dezelfde cijfers gewonnen (2-1). In de play-offs won Vitesse in Zwolle en na een gelijkspel behaalden de Arnhemmers de finale van de play-offs.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: