13 augustus 2015 In de media

Peter Bosz : ‘Per wedstrijd groeien naar en hoger niveau’

Vitesse speelt vrijdagavond om 20.00 uur vs Roda JC Kerkrade. Peter Bosz kan nog niet beschikken over Sheran Yeini, Maikel van der Werff en de geschorste Denys Oliinyk.
Om een zo goed mogelijke voorbereiding te hebben richting de eerste thuiswedstrijd van het seizoen trainde de selectie donderdag in GelreDome. "Vooral voor de nieuwe jongens is het goed om in deze fase, naast Papendal, ook in GelreDome te trainen."

In de thuiswedstrijd vs Roda JC Kerkrade moet de hoofdtrainer het nog altijd stellen zonder verdediger Maikel van der Werff en middenvelder Sheran Yeini. "Het gaat weliswaar steeds beter met Maikel, maar voor vrijdag wil ik nog geen risico met hem nemen", aldus Bosz donderdagmiddag. "Sheran heeft maandag na enkele weken weer wedstrijdminuten in de benen. Voor hem geldt hetzelfde. Hij komt er aan, maar tegen Roda JC nog niet". Renato Ibarra en Arnold Kruiswijk speelden maandag ook met Jong Vitesse. Beide spelers kunnen mogelijk wel tot de wedstrijdselectie behoren.

Vitesse kreeg vorig seizoen complimenten over het vertoonde spel. Ook was de ploeg veelvuldig dominant. Iets wat Bosz ook dit jaar weer graag ziet, maar op dit vlak nog in een ontwikkelfase zit. "Vorig seizoen speelden we zeer dominant voetbal, maar ook dat kostte tijd. Het is niet reeël om dit nu al te verlangen van deze spelersgroep. We willen zeker weer zo dominant en aanvallend voor de dag komen. Daar werken we dagelijks hard aan. Per wedstrijd willen we toe naar een hoger niveau."

Losse kaartverkoop
Losse kaarten voor Vitesse vs Roda JC zijn tot en met vrijdag verkrijgbaar via Vitesse.nl/online, in MijnVitesse (GelreDome) en bij Ticketbox/Primera. Voor deze wedstrijd geldt vrije kaartverkoop. Dit betekent dat iedereen kaarten kan kopen. De kassa’s van GelreDome zijn vrijdag vanaf 18.00 uur geopend voor kaarten voor Vitesse vs Roda JC. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18 euro.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: