6 november 2015 In de media

Peter Bosz : ‘We zijn klaar voor AZ’

Zondag 8 november speelt Vitesse weer een thuiswedstrijd. In GelreDome sluiten Vitesse en AZ om 16.45 uur speelronde 12 van de Eredivisie af. Vitesse won dit seizoen al vier van de vijf eredivisieduels in GelreDome. Zondag de vijfde overwinning in eigen huis?
Peter Bosz kan zondag niet beschikken over Abiola Dauda en Renato Ibarra. “Zij zijn nog niet helemaal fit. Vandaag hebben ze ook niet meegetraind. We gaan kijken of ze er morgen bij de afsluitende training wel bij kunnen zijn”, aldus de hoofdtrainer tegenover VitesseTV.

Bosz heeft het al een aantal weken over spelers die nadrukkelijk op de deur kloppen voor een basisplaats. Eén daarvan is Izzy Brown. De aanvaller maakte vorige week zijn rentree tegen Excelsior en scoorde afgelopen maandag twee keer voor de beloften. “Izzy laat op de trainingen zien dat hij er klaar voor is. Omdat hij wat last had van zijn voet kon hij de afgelopen weken niet spelen. Ik ben tevreden over wat ik zie op trainingen en ik was ook blij met wat ik zag toen hij inviel tegen Excelsior.”

AZ verloor donderdagavond met 4-1 van Augsburg. Drie dagen later moet de ploeg van oud-speler en –trainer John van den Brom in GelreDome vol aan de bak tegen Vitesse. “AZ is een goed voetballende ploeg. Ze hebben een aantal balvaardige spelers. Ik heb ze de laatste weken veel vooruit zien voetballen. Wel met wisselend resultaat. Ze zijn af en toe kwetsbaar in de omschakeling”, zei Bosz over tegenstander AZ.

Vitesse vs AZ: vrije verkoop
Voor Vitesse vs AZ geldt een vrije verkoop. Dit betekent dat iedereen kaarten kan kopen. Kaarten koop je in MijnVitesse (GelreDome), bij Ticketbox en via Vitesse.nl/online. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18 euro. De stadionkassa’s zijn zondag vanaf 14.45 uur geopend.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: