22 november 2013 In de media

Peter Bosz blikt vooruit op duel vs Go Ahead Eagles

Na de interlandperiode staat dit weekend speelronde 14 van de Eredivisie op het programma. Vitesse gaat zondag 24 november (14.30 uur) op bezoek bij Go Ahead Eagles.
Op de vrijdagtraining stond de complete selectie weer op het veld. 

Vitesse moet het in Deventer doen zonder de geschorste Kelvin Leerdam. De verdediger kreeg tegen FC Utrecht zijn vijfde gele kaart. “De complete selectie stond vandaag op het veld. Sam Hutchinson heeft deze week voor het eerst de hele trainingsweek meegedaan. Met Sam gaat het de goede kant op.” Wie er als vervanger gaat spelen wilde de hoofdtrainer vrijdagmiddag nog niet zeggen. Zaterdag (14.30 uur) staat de laatste training op het programma.

De ploeg van Bosz wordt zondag gesteund door een vol uitvak. In totaal reizen 400 Vitesse-supporters af naar Deventer. Vitesse staat bovenaan en dat merk je, vindt ook Bosz. “Ik kan me voorstellen dat het extra druk met zich meeneemt. Daar moeten we als ploeg meer leren omgaan. Voor veel jongens is het nieuw. Je leert het alleen door bovenaan te staan. We moeten daar zien te blijven.”

Een interlandperiode betekent vaak dat de selectie aan het einde van de week pas weer volledig is. Patrick van Aanholt en Davy Pröpper keerden met zelfvertrouwen terug van hun tijd bij het Nederlands elftal. “Ik ben trots, net als iedereen binnen de club. Ze zijn geselecteerd voor hun goede spel. Het is vooral speciaal voor de jongens. Ze zijn al weer sinds woensdag terug. Patrick heb ik teruggestuurd naar zijn vrouw en zoon. Net als Christian Atsu. Ook hij had zijn pasgeboren kindje nog niet gezien.” Beide spelers keerde vrijdag weer terug op Papendal.

De tegenstander van zondag, Go Ahead Eagles, is op de Adelaarshorst al een een jaar ongeslagen. Een uiterst knappe prestatie. Aan Vitesse de taak om die reeks zondag te beëindigen.  “Het is leuk om naar te kijken. Ze speelden ook vorig seizoen in de Jupiler League al goed voetbal. Ze komen nu wat minder vaak aan voetballen toe, maar de intentie is er. Thuis en uit is wel een verschil”, zei Peter Bosz vrijdag op Papendal.

Bij de ploeg van Foek Booy staat Vitesse-doelman Eloy Room onder de lat. Room werd aan het begin van het seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. In het hart van de verdediging staat wekelijks oud-Vitessenaar Jop van der Linden.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: