13 september 2014 In de media

Peter Bosz grijpt fors in bij Vitesse

Het roer gaat om bij Vitesse. Trainer Peter Bosz grijpt hard in nu de Arnhemse club dit seizoen nog geen competitieduel wist te winnen. Jan-Arie van der Heijden is het meest opvallende slachtoffer.
Tegen Exelsior zit de ervaren verdediger op de bank.

De centrumverdediger, die altijd een basisplaats heeft bij Vitesse, wordt vervangen door Arnold Kruiswijk. Op zijn oude plek als linksback staat nu Rochdi Achenteh. Aanvoerder Guram Kashia blijft wel in het elftal, waarschijnlijk ook omdat Bosz een links- en rechtspoot in het centrum wil.

Ook is er zondag in het beladen thuisduel tegen Excelsior een basisplek voor Denys Olinyk als linksbuiten waardoor Zakaria Labyad naar rechts gaat. Verder debuteert ook Abiola Dauda in de basis tegen de Rotterdammers die al zeven punten hebben vergaard. De Nigeriaan speelde tegen PSV al een half uur mee. Valeri Qazaishvili verdwijnt uit het elftal, zo viel zaterdag af te lezen op de training op Papendal.

Het 17-jarige talent Kevin Diks moet na zijn prima optreden tegen PSV ook weer genoegen nemen met een rol als reserve. Wallace krijgt als rechtsback de voorkeur. Alleen op het middenveld zijn geen veranderingen. Vitesse maakt een valse start door van het seizoen. Het enige punt werd thuis behaald tegen Cambuur (2-2).

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Wallace, Kashia, Kruiswijk, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Labyad, Dauda, Olinyk
 


 
Omroep GLD / Foto SV

Hoofdsponsor: