12 maart 2015 In de media

Peter Bosz jaar langer bij Vitesse

Peter Bosz heeft donderdagmiddag voor de training zijn contract als hoofdtrainer bij Vitesse met één jaar verlengd.
De 51-jarige Apeldoorner is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Arnhem.

"Ik heb het in Arnhem goed naar mijn zin en ik kan met een goede staf en selectie werken. Ik heb ook steeds laten doorschemeren dat ik hier wilde blijven", zegt Bosz, die in juni 2013 een tweejarig contract tekende als opvolger van Fred Rutten.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is content met de contractverlenging van de hoofdtrainer. "Peter Bosz past in de voetbalfilosofie van Vitesse, waarin wij aanvallend en aantrekkelijk voetbal willen spelen. Ook speelt Peter een belangrijke en inspirerende rol in de verdere voetbaltechnische ontwikkeling van de club."
 

Speler
Peter Bosz kwam als 18-jarige speler van Apeldoornse Boys naar Vitesse. De middenvelder speelde in Arnhem drie seizoenen in de eerste divisie. Na een seizoen bij de amateurs van AGOVV stapte Bosz in 1985 over naar RKC Waalwijk. Daar werd hij in 1988 kampioen van de eerste divisie. Bosz vervolgde zijn carrière bij SC Toulon in Frankrijk waarvoor hij drie jaar speelde.

Terug in Nederland verdedigde hij vijf jaar de kleuren van Feyenoord. In Rotterdam werd Bosz één keer landskampioen en won driemaal de KNVB Beker. Daarna volgden JEF United (Japan), Hansa Rostock (Duitsland), NAC Breda en weer JEF United. Bosz kwam in de periode 1991-1995 acht keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte deel uit van de selectie van Oranje tijdens het EK 1992 in Zweden.

Trainer 
Na zijn spelerscarrière begon Bosz in 2000 als trainer bij de amateurs van AGOVV. In 2002 werd hij met de Apeldoorners algeheel amateurkampioen van Nederland. Na één seizoen bij De Graafschap werd Bosz trainer van Heracles Almelo. Na een periode als technisch manager bij Feyenoord keerde Bosz in 2010 terug in Almelo.

In 2013 koos hij voor een vervolg van zijn carrière in Arnhem. In het eerste seizoen van Bosz eindigde Vitesse als zesde in de Eredivisie. Hij maakte op 4 augustus 2013 zijn competitiedebuut als trainer voor Vitesse in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1). Momenteel staat Vitesse op de zesde plaats, mede dankzij een recordreeks van zes overwinningen in de maand februari. 
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: