4 januari 2016 In de media

Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv, Rob Maas neemt honneurs waar

Hoofdtrainer Peter Bosz vertrekt per direct naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël.
De 52-jarige oefenmeester uit Apeldoorn, die sinds medio 2013 aan het roer stond in Arnhem, sprak onlangs onder meer met de Nederlandse technisch directeur van de Israëliërs, Jordi Cruijff. Bosz tekent een contract voor 1,5 jaar bij de oude club van Vitesse-speler Sheran Yeini, die afgelopen zomer de overstap naar Arnhem maakte. Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de honneurs waar.

Bosz over zijn overstap: “Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer."

"Wat ik graag nog wil benadrukken en gedurende de afgelopen seizoenen met enige regelmaat voorbij heb laten komen is de rol van de supporters. Ik ben altijd heel enthousiast geweest over hoe trouw de supporters zijn en hoe zij keer op keer achter de ploeg bleven staan. Ook de vele sfeeracties gaven de ploeg net dat beetje extra’s. Dat heb ik als zeer prettig ervaren en daar wil ik de supporters voor bedanken.”
 

Technisch directeur Mo Allach over de wisseling in de technische staf: “Peter heeft de afgelopen 2,5 jaar de voetbalvisie van Vitesse uitstekend geëtaleerd. Samen met het voetbaltechnisch hart van de club heeft Peter het voor elkaar gekregen elk seizoen een herkenbaar Vitesse te smeden, dat staat voor dominant en attractief voetbal."

"We wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbij kwam. We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten. Rob Maas neemt hierbij voorlopig de taken van Peter Bosz over, tot er een definitief besluit is genomen over de opvolging.”
 

Maccabi Tel Aviv is een gerenommeerde club uit Israël. De club is recordhouder in titels. De geel-blauwen uit Tel Aviv wonnen liefst 22 landstitels en 23 nationale bekers. Daarnaast is Maccabi Tel Aviv de enige ploeg uit Israël die nog nooit uit de hoogste competitie is gedegradeerd. Maccabi Tel Aviv kwam dit seizoen uit in de poulefase van de Champions League, maar wist Europees niet te overwinteren.

Vitesse bedankt Peter voor 2,5 bijzondere jaren, waarin vorig seizoen dankzij winst in de play-offs, na een vijfde plaats op de reguliere ranglijst, Europees voetbal werd afgedwongen. Tegen FC Twente zat Peter Bosz voor de 250e keer op de bank in de Eredivisie als hoofdtrainer. Met meer dan 80 duels als eindverantwoordelijke bij Vitesse is hij de langstzittende trainer sinds Edward Sturing.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: