18 januari 2014 In de media

Peter Bosz rekende nergens meer op

Vitesse leek opnieuw punten te morssen in de titelrace, maar sloeg in de slotfase toch weer toe. ‘Ik rekende nergens meer op. Omdat wij niet veel kansen kregen in deze lastige uitwedstrijd’, meldde trainer Peter Bosz na de nipte 1-2 zege.
'We begonnen geweldig en maken via Atsu een uitstekende goal. Wij hadden de bal, maar de eerste keer dat ze bij Piet Velthuizen in de buurt zijn scoren ze wel', had Bosz gezien. 

Vitesse miste daarna een penalty en verloor steeds meer grip. 'We raakten het initiatief kwijt. In balbezit waren we onnodig slordig. Het was niet het Vitesse zoals we gewend zijn en daarom moet je ook hartstikke blij zijn dat je nog wint', stelde de Apeldoorner.

In de tweede richtte Vitesse zich op, maar na een kwartier herpakte Zwolle zich in een levendig duel zonder veel grote kansen. 'Na rust hadden we wel een goede fase met hoog tempo en controle, maar ook dat initiatief raakten we weer kwijt. Het kon daarna beide kanten op. Normaal krijgen wij veel kansen, dat was nu dus niet zo. Maar het is ook onmogelijk om 34 wedstrijden goed te spelen.'
 

TV Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: