3 december 2013 In de media

Peter Bosz voorspelt volle tribunes bij Vitesse in slotfase van seizoen

Vitesse speelt de laatste thuiswedstrijden in dit seizoen in een vol GelreDome. Dat voorspel­de trainer Peter Bosz gisteren na de 3-0 overwinning op SC Cam­buur.
In het Arnhemse stadion zagen 16.903 toeschouwers hoe Vitesse de vijfde zege boekte in de zeven­de thuiswedstrijd van deze com­petitie. In GelreDome is plaats voor 25.000 mensen. Hoewel het elftal koploper is, was een derde van de plekken dus onbezet. Daar­bij moet wel worden vermeld dat er bij het duel met Cambuur geen vrije kaartverkoop plaatshad.

Bosz vond het aantal toeschou­wers niet teleurstellend voor de lijstaanvoerder van de eredivisie. „Nee hoor. De meeste supporters staan al vanaf het begin achter ons en het zal tijd nodig hebben om het aantal toeschouwers te la­ten stijgen”, stelde de winnende coach. „In het begin van het sei­zoen hadden we 14.000 toeschou­wers. Nu zijn het er 17.000, het worden er steeds meer. Tijdens de winterstop krijg je de verkoop van halve seizoenkaarten. Ik zeg je dat we aan het eind van dit sei­zoen voor volle tribunes spelen.”

Daar voegde hij fijntjes aan toe: „Ik heb te doen met de mensen die er niet zijn. We hebben hier telkens spektakel gezien in de wedstrijden van Vitesse. Al was het vandaag in het begin niet goed.”

Vitesse werd in het eerste deel van de partij verrast door Cam­buur, dat niet verdedigend speel­de maar juist vooruit voetbalde. De bezoekers zetten druk op Vit­esse in plaats van andersom. Het overwicht leverde de ploeg uit Friesland ook wat schietmogelijk­heden uit de tweede rij op, maar Vitesse-doelman Piet Velthuizen hoefde zijn kunnen nauwelijks te tonen.

De grootste kans voor de pauze was voor de thuisploeg. Na een kwartier dook Patrick van Aan­holt vrij op voor Leonard Nien­huis, maar de lob van de interna­tional was te zacht om de goalie te forceren. Na ruim een half uur kantelde het duel. De aanleiding was de 1-0 van Marko Vejinovic. Zijn afstandsschot leek niet on­houdbaar, maar de lage schuiver bleek cruciaal. Onder aanvoering van de opnieuw zeer sterke Davy Pröpper werd Vitesse steeds ster­ker. Kelvin Leerdam kopte na de pauze een door Pröpper verleng­de hoekschop binnen (2-0) en op de valreep maakte invaller Giorgi Chanturia de 3-0, nadat de even­eens ingebrachte Gaël Kakuta prachtig Nienhuis had gepoort.

„Ik vond het in de eerste helft heel slecht, maar ik ben tevreden over de tweede helft waarin we op een iets andere manier druk hebben gezet”, zei Bosz, die zater­dag als favoriet afreist naar Eind­hoven voor het duel met PSV.

 
 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: