29 maart 2014 In de media

Peter Bosz wijzigt basis op tal van plekken

Vitesse-trainer Peter Bosz wijzigt zijn basiselftal voor het thuisduel met SC Heerenveen (vandaag, 18.45 uur) op diverse po­sities. Dit naar aanleiding van de verloren wedstrijd tegen FC Gro­ningen (3-1) vorige week.
Na de nederlaag tegen FC Gronin­gen was Bosz erg boos en dat was hij een dag later, tijdens de evalua­tie van dat duel, nog steeds. „Di­rect na de wedstrijd ben ik niet op de details ingegaan. Dat doe je op een later tijdstip, samen met de spelers. Ik heb zondag verteld hoe ik erover dacht. Ik was echt boos. Of ze het er mee eens wa­ren, weet ik niet. Ik heb de reactie van de spelers niet eens afge­wacht.”

Bosz vond dat hij zich moest la­ten gelden. „Ik ga vaak de dialoog aan met de spelers. Wil weten wat ze ergens van vinden. Maar er zijn een paar momenten per jaar dat ik zeg: ‘nee’. Dan krijgen ze van mij de wind van voren. Ik vond dat dat na de wedstrijd te­gen FC Groningen nodig was. Want van die ploeg mag je niet verliezen, kijkend naar wat er bij ons op het veld staat en wat bij FC Groningen.”

Dan Mori vervangt vanavond in het thuisduel met SC Heerenveen Guram Kashia in het hart van de defensie. De aanvoerder is ge­schorst. Mori stond in januari te­gen NEC (1-1) voor het laatst in de basis. Zeer waarschijnlijk ver­huist Rochdi Achenteh naar de rechtsbackpositie. „Een noodop­lossing. Dat lijkt mij duidelijk. De twee spelers die daar kunnen spe­len, zijn niet beschikbaar”, aldus Bosz.

Rechtsback Kelvin Leerdam is ge­schorst. Frank van der Struijk, die donderdag te horen kreeg dat Vit­esse na zes seizoenen afscheid neemt van hem, is geblesseerd en behoort niet tot de wedstrijdselec­tie.

Patrick van Aanholt keert terug links in de verdediging. Renato Ibarra (last van hamstrings) is een twijfelgeval. Als hij niet fit ge­noeg is, speelt Atsu op rechtsvoor en Piazon op links.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Achenteh, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt, Propper, Qazaishvili, Labyad, Ibarra, Havenaar, Atsu.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: