25 april 2014 In de media

Peter Bosz: ‘Iedereen fit en gretig om te spelen’

Aanstaande zondag staat het laatste thuisduel in de competitie op het programma. De tegenstander is Go Ahead Eagles. Voor de ploeg van hoofdtrainer is het zaak de resterende twee wedstrijden winnend af te sluiten.
Te beginnen zondag om 14.30 uur in GelreDome. "Ik hoop dat we het publiek weer kunnen vermaken, zoals we dat vaker hebben gedaan dit seizoen."

Aan de hoofdtrainer werd als eerste gevraagd of hij verwacht dat zijn spelers extra druk opgelegd krijgen nu het slot van de competitie nadert en de concurrentie in de nek hijgt. "Komende zondag zullen we merken of die extra druk er bij de spelers is, maar ik verwacht dat niet. In de afgelopen week is er stevig getraind, waarbij de spelers elkaar niet schuwden. De duels waren pittig, dat was goed om te zien. De gretigheid straalt van de groep af. Iedereen wil graag spelen zondag."

Ook in het duel vs Go Ahead Eagles is het aanvallende spel van de Arnhemmers weer leidend. Met dit systeem is succes geboekt, de bezettingsgraad in het stadion verhoogd en de attractiewaarde in GelreDome verhoogd. "Ook al wachten we al even op een overwinning, het verandert niets aan onze manier van spelen. Iedereen weet hoe wij spelen, ook zondag. Ik vind het een teken van slecht beleid als twee duels voor het einde plots het systeem gaat wijzigen. We hebben vastigheden gecreëerd. Dat is voor mij belangrijker."

Een andere vraag die vanuit de media aan de hoofdtrainer werd gesteld was de kritiek van spelersgroep en de 'straftraining' die de selectie opgelegd kreeg. "Ten eerste heb ik geen kritiek gehoord vanuit de spelersgroep. Van niemand", aldus Bosz resoluut. "Ten tweede hebben de jongens geen straftraining gekregen. Door het vrije weekend hebben we de krachttraining twee dagen omgezet in een bosloop. Dus niet de hele week, maar de eerste twee dagen. Daarbij ben ik geen trainer die een straftraining oplegt. Dat heb ik nog nooit gedaan. En mocht ik dat wel een keer doen, dan ziet dat er heel anders uit."

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor eigen publiek wil de hoofdtrainer du supporters een mooie wedstrijd bieden. "Natuurlijk heb je daar vaak twee ploegen voor nodig. De speelwijze van Go Ahead Eagles zal niet anders zijn dan veel ploegen die naar Arnhem komen. Ik verwacht dat wij het spel maken en vanuit de omschakeling wordt er vanuit de counter naar ruimte achter onze verdediging geloerd. Daar moeten we beducht op zijn en goed moeten staan. Dat was in vorige wedstrijden niet altijd het geval. Zondag moet dat wel zo zijn. Ik verwacht dat er weer meer dan 20.000 supporters naar het stadion komen. En ook hebben we het afscheid van Theo Janssen. Het kan een mooie middag worden."
 


 
Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: