21 februari 2014 In de media

Peter Bosz: ‘Blij met steun van supporters’

Zondag 23 februari staat Vitesse vs RKC Waalwijk op het programma. De Arnhemmers keren weer terug in GelreDome. Het stadion is zondag goed gevuld. “Wij zijn blij met de steun van de supporters. Die kunnen we goed gebruiken.”
Tijdens het duel tegen NAC Breda (15 december 2013) zaten er 20.800 supporters in GelreDome. Met de meer dan 13.000 seizoenkaarthouders en de losse verkoop bereiken we zondag het hoogste aantal supporters van dit seizoen. “Dat is natuurlijk gaaf. We kunnen de steun van de supporters goed gebruiken. We zijn blij dat er zo veel komen zondag. Dat is waar je het allemaal voor doet”, zei Bosz. Ook voor de vaste seizoenkaarthouders heeft Bosz wat woorden over: “We hebben de vaste groep in de eerste seizoenshelft getrakteerd op goed voetbal. Nu is het wat minder. De steun van supporters is geweldig dit seizoen.”

Patrick van Aanholt is zondag geschorst. De verdediger kreeg een rode kaart in het duel tegen FC Twente. Rochdi Achenteh, die in de winter overkwam van PEC Zwolle, is zijn logische vervanger. “Dat klopt”, zegt Bosz. “Alleen Kelvin Leerdam heeft nog wat last van een blessure naar aanleiding van FC Twente. We gaan kijken of hij morgen mee kan trainen”.

Eerder dit seizoen verloor Vitesse van RKC. De club uit Waalwijk maakt het clubs uit de top van de Eredivisie vaak lastig. “Het is een wedstrijd die we moeten winnen. Maar het wordt niet makkelijk. Wij zullen het spel moeten maken. Of dat met dezelfde spelers of met andere spelers moet. Er moet in ieder geval iets veranderen”, zegt Bosz tegenover VitesseTV.
 

Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: