17 december 2015 In de media

Peter Bosz: ‘Brown in de basis’

Vrijdag 18 december sluit Vitesse het jaar 2015 af in GelreDome. De ploeg van Peter Bosz neemt het op tegen FC Twente.
Het duel begint om 20.00 uur. Vrijdag trainde Vitesse voor de laatste keer voor het duel met de Tukkers.

Bosz kan vrijdag niet beschikken over Nathan en Renato Ibarra. Wel is er een basisplaats voor Izzy Brown. De buitenspeler kwam de laatste wedstrijden al als invaller in het veld. “Ja, Izzy start in de basis. Hij heeft op trainingen en in wedstrijden van de beloften laten zien dat hij klaar is voor een basisplaats. Soms kun je het goed doen, maar doet een speler op jouw positie het ook goed. Ik vind dat Denys de laatste weken wat scherpte mist”, verklaart Bosz de basisplaats van Brown.

FC Twente staat momenteel op de zestiende plaats. De geplaagde ploeg van René Hake won vorige week wel van de Superboeren. Sterspeler bij Twente is toch wel Hakim Ziyech. “Als je naar de cijfers kijkt is het de beste speler. Volgens mij is hij bij 32 van de 36 goals betrokken geweest. Dan ben je wel belangrijk voor de ploeg. Maar Twente is meer dan Ziyech. De club die veel won, verliest nu ineens wedstrijden. Daar hebben ze het moeilijk mee”, aldus Bosz tegenover VitesseTV.

Voor Peter Bosz is het vrijdag de 250e wedstrijd dat hij als trainer op de bank zit in de Eredivisie. “Dan heb je de schorsingen er toch wel afgehaald?”, zei Bosz lachend. “Als je het vergelijkt met hoeveel ik er gespeeld heb als speler, dan mag ik nog even doorgaan.”

Kaartverkoop Vitesse vs FC Twente
Iedereen kan kaarten kopen voor Vitesse vs FC Twente. Met een geldig legitimatiebewijs kan je kaarten kopen via Vitesse.nl/online of in MijnVitesse (GelreDome). De stadionkassa’s gaan vrijdag om 18.00 uur open.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: