14 september 2014 In de media

Peter Bosz: score had hoger moeten zijn

Vitesse-coach Peter Bosz was opgelucht na de 3-1 winst op Excelsior. ‘Dit had het team heel hard nodig. We hebben weer goed veldspel laten zien en heel weinig kansen weggegeven’, sprak Bosz.
De coach had Van der Heijden op de bank gezet. 'Ik wilde meer zekerheid inbouwen. Kruiswijk is nog meer een echte verdediger. Het gaat niet om persoonlijke fouten, want die hebben anderen ook gemaakt. Ik leg spelers ook altijd uit waarom ze niet spelen. Zeker bij iemand als Jan-Arie omdat hij altijd een vaste waarde is.'

Vitesse moest lang wachten op de bevrijdende 1-0. 'De score had hoger moeten uitvallen. We scoorden vrij laat, maar ik ben blij dat we gewonnen hebben. Uiteindelijk gaat het daar wel om. Die tegengoal is een smetje, want de nul houden was ook wel fijn geweest', meende Bosz.

'Normaal gesproken hadden we met 15 punten eigenlijk bovenaan moeten staan', analyseerde de coach nog eens de eerste reeks wedstrijden. 'Met goed voetbal hebben we er natuurlijk veel te weinig gemaakt. Ja, ons middenveld was dominant en Pröpper speelde inderdaad erg goed. Maar ik vind dat we iederere wedstrijd dominant waren op ons middenveld.'
 

Dauda was uiteraard de gevierde man met drie goals. De Nigeriaan doet voorlopig waar hij voor is gehaald. 'Je hebt ze nodig, spelers die de doelpunten maken. Maar hij heeft ons niet de overwinning bezorgd. Dat hebben we als team gedaan', stelde Bosz.

Oproep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: