1 november 2014 In de media

Peter Bosz: “Kevin doet het hartstikke goed”

Vitesse-trainer Peter Bosz is positief over het jongste speler in zijn selectie, de net 18-jarige Kevin Diks.
De Apeldoorner zal zondag opnieuw de geblesseerde Braziliaan Wallace vervangen. De van Chelsea gehuurde rechtsback raakte tijdens de wedstrijd Vitesse – NAC Breda geblesseerd. Wallace maakte de negentig minuten vol, maar na de wedstrijd bleek uit röntgenfoto’s dat hij zijn middenhandsbeentje had gebroken.

De rechtsback zit in het gips en zal een tijd ontbreken. "Het is de bedoeling dat hij volgen­de week een brace krijgt en dat hij dan de training hervat”, aldus Bosz in de Gelderlander.

Peter Bosz is erg tevreden over het talent uit de eigen Vitesse-academie. "Kevin doet het hartstikke goed. Hij weet wat er van hem ver­wacht wordt. Ik voer geen hele ge­sprekken met hem, daar val ik hem niet mee lastig. Hij doet al genoeg nieuwe indrukken op. Ik hou het bij een of twee woordjes."

Kevin Diks viel tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht na ruim 70 minuten uit. Hij werd vervangen door Dan Mori. Trainer Bosz: "Dat hij woensdag aan het einde van de wedstrijd kramp krijgt, dat neem ik hem niet kwalijk. Ik vind dat heel normaal."

"Een wedstrijd van de beloften kun je totaal niet ver­gelijken met wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. De intensiteit is zo veel hoger”, aldus Peter Bosz in de regiokrant.

Behalve Diks wilde Bosz zijn opstelling voor de wedstrijd tegen FC Utrecht nog niet prijsgeven. „We trainen ook morgen (zater­dag) nog. Daarna vertel ik de op­stelling eerst aan de spelers.” Het valt te verwachten dat Peter Bosz zijn basiselftal van de afgelopen twee weken intact houdt.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: