3 februari 2014 In de media

Peter Bosz: ‘AZ ook in uitwedstrijden dominant’

Met de uitwedstrijd tegen Feyenoord nog in het achterhoofd, werkt de selectie alweer toe naar de volgende wedstrijd. Die wordt dinsdagavond om 20.45 uur in GelreDome tegen AZ gespeeld.
Peter Bosz toonde zich onder de indruk van de Alkmaarders.

"Gelukkig zijn er na vrijdag geen blessures bijgekomen en kunnen we optimaal toewerken naar AZ", aldus Bosz maandagmiddag op Papendal. "Natuurlijk zijn er wat pijntjes maar dat is normaal. De wedstrijd tegen AZ komt vroeger dan in een reguliere week, maar dat is een speelkalender die wij graag willen hebben. Ook als je Europees speelt, wat wij ambiëren, dan is dat normaal."

Over de komende tegenstander, AZ, was Bosz duidelijk: "Een goede ploeg. Ik was na hun thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0 winst, red.) onder de indruk. Ze speelden goed voetbal, in een hoog tempo en met veel strijd. Maar, ook bij PSV speelden ze dominant. Ze verloren weliswaar met 1-0, maar hadden die wedstrijd eigenlijk moeten winnen gezien het aantal kansen dat ze wisten te creëren."

Of AZ ook in GelreDome met hetzelfde systeem en intentie het veld in gaat, is afwachten. "Wij gaan gewoon weer uit van eigen kracht en gaan voetballen op de manier zoals de supporters dat van ons gewend zijn. AZ zal proberen dat te verhinderen. Kortom, een interessante wedstrijd", besloot Bosz.

Kaartverkoop Vitesse – AZ
Voor deze wedstrijd geldt een vrije verkoop. Dit betekent dat iedereen kaarten kan kopen voor deze wedstrijd. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s bij GelreDome vanaf 18.45 uur geopend.

Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: